Pàgines

dimarts, 16 de juliol del 2013

Bescuit genovesa (recepta base)

Com tot sovint es fa servir aquesta recepta per fer la base de diferents pastissos, us poso aquí la recepta pas a pas. Aquest és el bescuit típic pels pastissos farcits i és ideal per decorar-lo amb pasta fondant, ja que no s'engruna massa.

DSC_0003

Ingredients (motlle de 20 cm):

4 ous
120 g de sucre
120 g de farina
Un polsim de sal

Preparació:

Primer de tot, bateu els ous juntament amb el sucre i el polsim de sal, fins que quedin blanquinosos i tripliquin el seu volum. Jo en la cooking chef 12 minuts a  potència mitja-alta.

DSC_0012

 En aquest punt, afegiu-hi la farina tamisada.

DSC_0013

Barregeu-ho amb moviments envolvents.

DSC_0014

Poseu-ho en un motlle de 20 cm prèviament engreixat i enfarinat. Poseu-ho al forn preescalfat a 170° durant 30 minuts.

DSC_0019

Aparteu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
Un cop fred, traieu-lo del motlle i talleu-lo longitudinalment si el voleu farcir. Amb aquesta mida i aquestes quantitats podeu fer tres pisos, és a dir podeu posar dos farcits al gust. Sempre en aquest punt el podeu congelar i estarà en perfectes condicions per utilitzar un altre dia (embolcalleu-lo amb paper parafinat).

DSC_0021

6 comentaris:

  1. No m'agrada gaire el tema del fondant, però sens dubte aquest pastís també ha de quedar genial amb una cobertura de xocolata, així que me l'apunto XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, jo la faig servir per farcir-la amb qualsevol cosa!!

      Elimina
  2. Tot un bàsic de la pastisseria que té mil aplicacions!

    ResponElimina
  3. Pot quedar bé amb mousse de xocolata?

    ResponElimina