Pàgines

dilluns, 15 de febrer del 2016

Pa de pessic II

Us porto una altra recepta de pa de pessic. En el bloc ja tinc una recepta però aquesta és una mica més senzilla i dona uns molt bons resultats. Perfecte per fer pastissos.


Ingredients (motllo de 20cm):

125g de sucre
125g de farina de rebosteria
4 ous
La pell d'una llimona ratllada
1 culleradeta de llevat
Mantega i farina per segellar el motllo (o spray)

Preparació:

Poseu en el bol de la Keenwod o batedora els ous, la ratlladura de llimona i el sucre.





Poseu les barnilles de muntar a la batedora i munteu la mescla d'ous i sucre fins que estigui ben escumosa.




En un bol, poseu la farina i el llevat i passeu-los pel sedàs per evitar els grumolls. Afegiu a poc a poc la mescla de farina i llevat i aneu remenant amb una espàtula i amb moviments envolvents. Afegiu la farina a poc a poc fins que s'hagi integrat completament tota la farina.




Engreixeu un motllo amb mantega i farina o bé amb spray. Preescalfeu el forn a 180ºC. Aboqueu la massa dins el motllo i doneu uns copets sobre el marbre de manera que desapareguin les bombolles d'aire que hi pugui haver i s'anivelli la massa. 




Introduïu la massa dins el forn i deixeu coure durant uns 30 minuts aproximadament o quan veieu que la superfície està daurada. Si introduïu un escuradents a la massa quan estigui cuit l'escuradents sortirà net. Un cop cuita la massa deixeu refredar una mica el pa de pessic i desemmotlleu-lo. Deixeu-lo refredar. Us el podeu menjar tal qual, acompanyat de sucre llustre o bé utilitzar-lo com a base de pastissos.


Recepta del bloc La cuina de sempre

3 comentaris:

  1. Sóc una enamorada del pa de pessic!!
    El trobo simplement deliciós!! Sol, sense guarniments ni floritures: com el teu! una mica de sucre i llestos! Malgrat tot, fa 2 setmanes en vaig fer un i el vaig guarnir per l'aniversari d'una amiga: va aguantar la crema, la fruita, TOT!! I això essent absolutament flonjo i volàtil! És extraordinari o sorprenent aquesta massa!! :)
    La meva recepta s'assembla molt a aquesta. Però donaré un cop d'ull a la que dius que ja tens publicada per comparar una mica.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. El pà de pessic dona molt de joc a la cuina, sigui sol amb café o farci amb mil coses.
    Hi ha moltes versiones però aquesta ben senzilla surt molt bona.
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. un bizcocho perfecto! se ve delicioso, bicos

    ResponElimina