Pàgines

dilluns, 23 de gener del 2017

Trena de brioix

Si tens unes hores per estar pendent de com va pujant la massa, has de fer un brioix casolà. No és complicat, és barat i condeix molt. Acompanyat d'una mica de nata o crema, teniu unes postres boníssimes.


Ingredients (10 persones):

500g de farina de força
20g de llevat fresc
20ml de llet
10g de sal
60g de sucre
5 ous
250g de mantega pomada

Preparació:

Per fer la massa del brioix necessiteu unes 3 hores. Tingueu-ho en compte. Poseu en el bol del robot la farina, la sal, el sucre i el llevat.


Poseu el ganxo d'amassar i poseu velocitat 2. D'un en un aneu afegint els ous. No poseu el proper fins que no s'hagi integrat l'anterior.


Afegiu la llet i deixeu pastar fins que la massa es desprengui de les parets. En aquest punt afegiu molt a poc a poc la mantega (a daus).


Aquest procés d'amassat ha de durar uns 15 minuts. Veureu que quan aneu afegint la mantega d'entrada queda la massa com desfeta, doneu temps a la incorporació i veureu com es forma una massa compacta cada cop.


Un cop afegida tota la mantega, deixeu-la en el mateix bol de la Keenwood i deixeu reposar 1h.


Passada l'hora, amasseu una mica la massa per tal que baixi i talleu-la en 3 parts iguals.


Estireu cadascuna de les parts en forma de cilindre. Enganxeu els 3 cilindres per un dels 2 punts finals i treneu la massa.


Poseu la massa en una plata que pugui anar al forn. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar 2h.


Passades les 2 hores preescalfeu el forn a 200º


i introduïu la trena en la posició 2. Deixeu-lo coure uns 30 minuts o fins que veieu que estigui cuit per dins i dauradet per fora. Deixeu refredar. Acompanyeu-lo amb el que més us agradi.


2 comentaris:

  1. Quin brioix! Això per berenar diumenge és tot un luxe. Són coses de fer un dia que t'has d'estar per casa fent altres coses i anar mirant com puja...
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Això hauria de ser pecat!!! Quina delícia

    ResponElimina