Pàgines

diumenge, 17 de març del 2019

Tacos de peix arrebossat amb pico de gallo

Solem associar els tacos amb carn però aquesta recepta és una delícia. La massa de l'arrebossat és cruixent, semblant a la del famós fish and chips. Si afegim aquest peix a un taco i a un pico de gallo surt aquest original taco que un cop el tasteu, no trigareu gaire a tornar-lo a fer. 


Ingredients (4 persones):

8 tacos
4 lloms de bacallà o peix blanc
2 tomates
Pebrot verd jalapenyo
1 ceba tendra
Brots d'espinacs
Fulles d'enciam
Per la salsa:
2 cullerades de maionesa
1 cullerada de nata
Sal
Pebre vermell picant o dolç
1 llima
Picant  
Oli d'oliva

Per l'arrebossat:

Farina, aprox 100g
1 ou
Orenga
Sal
Un polsim de llevat en pols
Cervesa

Preparació:

Talleu els lloms de bacallà per la meitat de manera que quedin 8 talls. Poseu-los en un bol. Salpebreu-los i afegiu-hi unes cullerades de pebre vermell i un bon raig d'oli. Remeneu-ho bé i deixeu-ho marinar 1 quart d'hora. 


Mentrestant, prepareu el pico de gallo. Talleu la tomata, la ceba i els pebrots verds a quadradets petits. Afegiu-hi un raig de llima.  
Per la salsa, barregeu la maionesa, la nata i el picant (opcional). 
Emplateu el pico de gallo i en un altre plat poseu-hi l'enciam i els brots d'espinacs.
Un cop marinat el peix podeu preparar l'arrebossat i posar una paella al foc amb oli vegetal.
En un bol poseu la farina, l'ou el llevat i l'orenga. Remeneu i aneu afegint la cervesa. 


Remeneu, heu d'aconseguir una massa no molt líquida, que cobreixi bé els talls de peix. 
Quan l'oli estigui calent, aneu posant a coure el peix arrebossat en la massa que heu fet abans. 


Deixeu-lo coure fins que estigui l'arrebossat ros. No ho coeu a temperatura massa alta, no sigui que us quedi cru el peix. 


Un cop tingueu el peix cuit, ja podreu servir-lo. El millor dels tacos és servir els farciment apart dels tacos i que cadascú es farceixi el seu amb els ingredients que més els hi agradi. Bé, poseu color a la vostra taula i.. bon profit!