Pàgines

dimarts, 10 de juliol del 2012

Borek de morcilla

Els borek són uns paquetets típics de Turkia que es poden farcir del que es vulgui. Aquests els he emplenat de morcilla i pinyons i queden perfectes com a entrant o bé en un pica pica. Per fer-los s'utlitza la pasta filo que queda molt cruixent.


Ingredients (20 boreks):

5 fulls de pasta filo
5 morcilles
50 gr de pinyons
Mantega fosa
Un raig de mel (opcional)

Preparació:

Agafeu un full de pasta filo i talleu-la en quatre trossos de dalt a baix per la part més allargada.


 En un bol, poseu el farcit de les morcilles i barregeu-les amb els pinyons. Agafeu una mica del farcit de morcilla i poseu-lo a la part final del rectangle i doblegueu la pasta filo en forma de triangle per sobre del farcit.
Ara aneu doblegant la pasta i el farcit de manera que sempre us quedi un triangle. La pasta que us quedi al final, amague-la entre mig dels plecs que heu format anteriorment.Pinteu els paquetets amb la mantega fos.


Escalfeu el forn a 180º i quan el tingueu calent introduiu-hi els borek. No trigaran més de 10 minuts a coure's. Quan estiguin dauradets, ja els podreu treure. Poseu-los a la plata de servir i si sous amants dels  agredolços, decoreu-los amb un fil de mel per sobre, que hi dona un contrast molt bo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada