Pàgines

dilluns, 18 de novembre del 2013

Crema pastissera

Amb aquesta crema podeu farcir qualsevol brioix, pasta de full, bunyols...el que vulgueu. No cal dir però que sola ja està boníssima!!!



Ingredients:

750 ml de llet
6 rovells d'ou
200 g de sucre
2 cullerades de midó (maizena)
1 branca de canyella
Pela de mitja llimona

Preparació:

Poseu en un cassó el litre de llet, la canyella i la llimona. Porteu-ho a ebullició.


 En un bol, poseu els rovells d'ou, el sucre i la maizena.


Remeneu-ho bé fins que no quedin grumolls. Quan la llet bulli,aparteu-la del foc i enretireu la llimona i la canyella. Aneu afegint a poc a poc la llet al bol amb els rovells. Aneu remenant i quan s'hagi diluït tot, torneu-la a posar al cassó. Per evitar que s'enganxi, jo abans de tornar-la a posar al foc o bé rento el cassó o la poso en un altre; sinó sovint la llet al bullir deixa una pel·lícula al fons que es va enganxant al espessir-se. Torneu a posar el cassó al foc i aneu remenant. Veureu que en pocs minuts, s'anirà espessint. Quan comenci a bullir, enretireu-la del foc i deixeu-la refredar. Si la voleu desar a la nevera un cop freda i voleu evitar que es faci una capa a sobre, poseu arran de la crema un tros de paper film. Podeu guardar-la dins la nevera uns quants dies.

5 comentaris:

  1. Que delicia, me quedo con tu receta.Besotessss

    ResponElimina
  2. una elaboració bàsica de pastisseria que no pot faltar a un bon receptari de cuina!

    ResponElimina
  3. Tot un clàssic però indispensable en tantes receptes que sempre està bé tenir-lo a prop en el blog, oi?
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  4. Una d' aquelles receptes de sempre, útil i molt bona!

    ResponElimina