Pàgines

dijous, 29 de desembre del 2022

Babka de xocolata

El babka és un pa dolç típic de la cultura jueva. Aquesta recepta és una massa de pa, no massa dolç i farcit d'una barreja de xocolata i canyella. El llevat en dues vegades, fa que la massa sigui molt esponjosa i duri molts dies tou. Visualment és espectacular, animeu-vos a fer-lo.

Ingredients:

350 g de farina de força

12 g de llevat fresc

125 ml de llet

35 g de mantega 

30 g de sucre

2 ous

1/2 cullerada de sal

Pel farcit:

80g de mantega

50g de sucre

20 g de cacau pur

80 g de xocolata desfeta

Per l’almívar:

80 g d’aigua 

80 g de sucre

Preparació:

Comencem preparant la líquids. Posem un cassó al foc amb la llet i la mantega i ho escalfem fins que es fongui la mantega. Deixem que es refredi. Posem dins el bol de la pastadora la farina, la sal, el llevat i el sucre. Afegim la mescla de llet i els ous. Ara pastem amb el ganxo fins que quedi una massa flexible, uns 4-5 min. Deixem la massa dins el bol, tapem amb un drap i deixem reposar d’ una hora i mitja a dues hores, ha de doblar el volum. 

Preparem mentrestant el farcit i l'almívar.  Pel farcit, barregem la mantega amb la xocolata desfeta, el cacau en pols i la canyella. Per fer l'almívar posem el sucre i l'aigua en un cassó i l'acostem al foc fins que bulli. Reservem.

Quan la massa hagi doblat el seu volum, l'estirem formant un rectangle. Escampem per sobre el farcit i l'enrotllem. 


Tallem el cilindre resultant per la meitat, longitudinalment. 

Amb les dues parts resultants, formem una trena. 

Introduïm la trena formada dins un motlle de plum-cake engreixat prèviament. Deixem fermentar un altre cop, uns 30 minuts i preescalfem del forn a 180º. Pintem amb l'almívar 

i posem el babka en el forn. Passats 20 minuts, pintem un altre cop el babka i el tornem a enfornar 15 minuts més. Quan estigui cuit, el deixarem refredar dins el motllo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada