Pàgines

dissabte, 5 de juliol del 2025

Licor de Nous

 Després d'uns quants anys de sequera i mala collita en general de fruites, enguany m'he animat a tornar a fer un  licor a casa que és una delícia. Es tracta d'un licor d'anous, fet amb nous verdes. Si us animeu encara hi sou a temps. La recepta és de la Tresa del Celler de Sant Narcís de Girona. És genial perque ella ja em prepara tots els licors i vins i només fa falta afegir-hi les nous… Us animo a fer-ne, és molt bo.

                       


Ingredients:

5 l de vi negre

1/2 l de rom blanc

1/2 l d'aiguardent

2 kg de sucre

10 nous verdes aixafades

10 nous verdes senceres

Preparació:

Prepareu les nous, renteu-les i aixafeu la meitat. 

Poseu tots els ingredients en una garrafa de vidre gruixuda (tipus ratafia). Afegiu a les nous, el sucre, 

els vins i els licors.


Cal deixar-la a sol i serena (a  la intempèrie, exposat a la calor del dia i la humitat de la nit)  durant 40 dies.

Un cop passats els 40 dies, coleu-ho i passeu el licor a les ampolles o garrafes que tingueu. Cal deixar reposar el licor en les ampolles durant uns 4 mesos. En podreu gaudir a partir de Nadal. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada