dilluns, 23 d’abril de 2018

Pa de Sant Jordi

Després d'un temps innactiva ens posem en marxa un altra cop en una diada ben especial per a tots els catalans. Segurament amb la Diada avui és el dia festiu que ha arrelat més i que posa en rellevància la cultura i l'amor, en forma de llibre i rosa. Us desitjo a tots que gaudiu d'una preciosa rosa vermella o groga.. i un bon llibre...un de cuina també està bé!!!
BON SANT JORDI amb aquest pa tant català!!!!
Pa creat pel barceloní Eduard Crespo.


Fotografia de NacióDigital

Ingredients:

Pa suís:

300g de farina de força
200g de farina normal
20-25g de llevat
25 g de mantega
250ml de llet
1/2 culleradeta de sucre
10g de sal

Pel farcit del pa:

60g de formatge parmesà ratllat
75g de sobrassada
25g de nous picades
colorant groc i vermell (millor en format gel) 
                         
                                                                                                                                                

Preparació:

Comenceu preparant del pa suís. Poseu en el bol de l'amassadora, la farina (normal i força), la mantega, el llevat, la sal (mireu que no toqui el llevat), el sucre i la llet. 


Poseu en marxa l'amassadora amb el ganxo d'amassar. Deixeu a velocitat lenta uns 15 minuts.


Passat aquest temps, formeu una bola amb la massa i poseu-la en un bol.


Tapeu-la amb un drap i deixeu-la llevar mitja hora. Un cop passat el temps de repòs, separeu en porcions la massa.


Per la massa groga:
Necessitarem 400g de massa. Posarem la massa en el bol de l'amassadora, posarem el ganxo. Afegim colorant groc desfet en una mica d'aigua si cal i el formatge.











Barregem fins que la massa s'impregni de color groc, si hem afegit massa aigua i la massa queda més enganxosa, posem una mica de farina. Tallem la massa en 5 parts i fem unes boles.
Per la massa vermella:
Necessitarem 320g de massa. Afegim a la massa el colorant vermell (si cal amb una mica d'aigua) i la sobrassada. 

Barregem fins que la massa s'impregni de color groc, si hem afegit massa aigua i la massa queda més enganxosa, posem una mica de farina. Tallem la massa en 4 parts i fem unes boles. 
Per la massa de la base: 
Necessitarem 150g de massa. Estirem la massa en forma rectangular amb la mida idònia per cobrir el fons del motllo.
Muntatge:
Posem la massa de la base dins el motllo de cake i hi repartim per sobre les nous picades. 


Estirem les boles de les masses acolorides en forma de cilindres.


Comencem posant un cilindre groc contra una de les parets, aixafeu-lo una mica contra la paret. Poseu ara un cilindre vermell, aixafeu-lo també. Aneu posant alternant colors tots els cilindres de massa. Un cop disposats tota la massa, ja veureu com es visualitzen les 4 barres de la bandera catalana. 


Tapeu amb un drap i deixeu reposar la massa fins que dobli el seu volum (aprox de 1/2 hora a 1 hora..).


Passat el temps de repòs de la massa, preescalfeu el forn a 180º. Introduïu el pa dins el forn i deixeu-lo coure uns 30-40 minuts, dependrà del motllo i del forn. Un cop cuit traieu-lo del motllo i deixeu refredar sobre una reixeta tot i que calent està boníssim. Gaudiu-ne i bon Sant Jordi!!!!!!!!!


He fet el doble de massa i amb el sobrant he fet un pa amb només les barres, pa amb sobrassada i pa amb formatge, sense la base d'anous. És una altra possibilitat. 



Recepta de La cuina de sempre.

1 comentari:

  1. Esse pão ficou com um interior fantástico, gostei muito.
    Boa semana

    ResponElimina