divendres, 12 de gener del 2018

Xampinyons amb llagostins

Us ve de gust unes tapetes??? Doncs aquesta és boníssima, saludable i amb molt de gust. Tasteu-la.


Ingredients (12 tapes):

24 llagostins petits
12 xampinyons mitjans
Un raig de conyac
Julivert i all (al gust)
Sal i pebre
Oli d'oliva verge
Preparació:

Preparació:

Preescalfeu el forn a 190º (calor a dalt i baix). Traieu els caps dels llagostins, traiem també la closca de la cua, desem a part la carn de la cua. Posem un cassó petit al foc i hi afegim una mica d'oli d'oliva. Quan comenci a estar calent, hi posem els caps dels llagostins i les closques de la cua. Deixem que s'infusioni amb l'oli. Quan hagi canviat el color de les closques a vermell i veieu que l'oli comenci a quedar d'un color també vermell, aparteu-ho del foc. Ara fora del foc, aixafeu amb una forquilla o mà de morter els caps dels llagostins. L'objectiu és treure el corall del cap del llagostí, que dona molt de gust a l'oli, en aquest cas, la salsa. Afegiu-hi el conyac, poseu-ho al foc i flamegeu-ho. Deixeu que redueixi una mica la salsa i s'elimini l'alcohol. Coleu i reserveu la salsa. 
Prepareu una plata de forn i aneu posant els xampinyons, salpebrats i situeu a sobre dos cues de llagostins. 


A la salsa que heu reservat anteriorment, afegiu-hi una mica de julivert i all al gust i tritureu-ho. Repartiu una mica de la salsa sobre de cada xampinyó.


Introduïu els xampinyons al forn i deixeu que es coguin durant uns 10 minuts. Si utilitzeu uns xampinyons grossos, trigaran més a coure's, llavors us recomano posar els llagostins a mitja cocció per tal que no us quedin massa cuits. Si us ha quedat salsa, quan els traieu del foc, poseu-ne una mica per sobre. Serviu-los calents, en culleres individuals o en plata per picar. 





1 comentari:

  1. M'has convençut. La provaré a fer ja que sóc una fan dels xampinyons i aquesta tapeta és de luxe.

    ResponElimina