Ingredients:
Per la massa mare:90g de farina de força
50g de llet semidesnatada
5g de llevat fresc
Pel sucre aromatitzat:
120g de sucrePell d'1 taronja
Pell de 1/2 llimona
Per la llet aromatitzada:
80g de llet
Pell d'1 taronja
Pell de 1/2 llimona
1 branca de canyella
Per la massa:
El sucre aromatitzat (anterior)80g de llet aromatitzada (anterior- si no n'hi ha prou afegiu-ne)
60g de mantega a temperatura ambient
2 ous mitjans
15g de llevat fresc
30g d'aroma de tarongina (azahar (cast))
340g de farina de força
Un polsim de sal
La massa mare
Per decorar:
1 ou batutAmetlla a làmines
Fruita confitada
Sucre humit
Preparació:
Per la massa mare:Poseu al bol de la Thermomix la llet i el llevat 37º, remeneu 3 seg. Afegiu la farina 1min-V espiga. Traieu la massa, amasseu i formeu una bola. Poseu la bola en un bol, tapeu-la amb film i deixeu llevar unes 2 hores.
Pel sucre aromatitzat:
Poseu en el bol el sucre, passeu-lo a llustre- 30s- V5-10. Afegeix la taronja i la llimona, pulveritza 15s V-10.
Per la llet aromatitzada:
Poseu la llet al bol amb la llimona, la taronja i la canyella. 5min Tª90º V cullera/dreta-esquerra.
Massa:
Poseu tots els ingredients en el bol: sucre aromatitzat, llet aromatitzada, llevat, mantega, ous, aroma de tarongina, farina de força, massa mare i sal. Poseu 30s- V6. i 3 min V espiga. La massa resultant no la traieu del bol, deixeu-la llevar per espai d'1 o 2 hores, Dependrà de la temperatura ambiental, Deixeu-la fins que dobli el volum.
Passat aquest temps, traieu la massa del bol i formeu una bola.
Deixeu-la
reposar 15 minuts. Formeu el tortell, feu un forat al mig i estireu la
massa cap els costats fins que quedi amb forma de tortell. Pinteu amb ou
batut i deixeu reposar 1 hora.
Passat
el temps de repòs, torneu a pintar amb ou i decoreu amb les fruites,
l'ametlla i el sucre. Si no trobeu sucre granulat per decorar, humitegeu
una mica de sucre i poseu-lo formant grumolls sobre el tortell.
Poseu-la dins el forn preescalfat a 200º. Deixeu-lo uns 15-20 minuts o fins que el veieu daurat. Un cop refredat el podeu omplir de nata o no, com més us agradi.
Recepta adaptada del blog Velocidad cuchara
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada