dimarts, 2 de gener del 2018

Tortell de reis (Thermomix)

Com cada nadal toca per reis fer un tortell. En aquesta ocasió he aprofitat la Thermomix per fer el brioix del tortell. Queda una massa molt esponjosa i de gust deliciós. El podeu fer també amb una amassadora o be a mà. Encara falten uns dies per reis però us deixo la recepta per si us voleu animar a fer-la!!



Ingredients:

Per la massa mare:
90g de farina de força
50g de llet semidesnatada
5g de llevat fresc

Pel sucre aromatitzat:

120g de sucre
Pell d'1 taronja
Pell de 1/2 llimona
Per la llet aromatitzada:
80g de llet
Pell d'1 taronja
Pell de 1/2 llimona
1 branca de canyella

Per la massa:

El sucre aromatitzat (anterior)
80g de llet aromatitzada (anterior- si no n'hi ha prou afegiu-ne)
60g de mantega a temperatura ambient
2 ous mitjans
15g de llevat fresc
30g d'aroma de tarongina (azahar (cast))
340g de farina de força
Un polsim de sal
La massa mare

Per decorar:

1 ou batut
Ametlla a làmines
Fruita confitada
Sucre humit


Preparació:

Per la massa mare:
Poseu al bol de la Thermomix la llet i el llevat 37º, remeneu 3 seg. Afegiu la farina 1min-V espiga. Traieu la massa, amasseu i formeu una bola. Poseu la bola en un bol, tapeu-la amb film i deixeu llevar unes 2 hores.


Pel sucre aromatitzat:
Poseu en el bol el sucre, passeu-lo a llustre- 30s- V5-10. Afegeix la taronja i la llimona, pulveritza 15s V-10.


Per la llet aromatitzada:
Poseu la llet al bol amb la llimona, la taronja i la canyella. 5min Tª90º V cullera/dreta-esquerra.


Massa:
Poseu tots els ingredients en el bol: sucre aromatitzat, llet aromatitzada, llevat, mantega, ous, aroma de tarongina, farina de força, massa mare i sal. Poseu 30s- V6. i 3 min V espiga. La massa resultant no la traieu del bol, deixeu-la llevar per espai d'1 o 2 hores, Dependrà de la temperatura ambiental, Deixeu-la fins que dobli el volum.





Passat aquest temps, traieu la massa del bol i formeu una bola.
Deixeu-la reposar 15 minuts. Formeu el tortell, feu un forat al mig i estireu la massa cap els costats fins que quedi amb forma de tortell. Pinteu amb ou batut i deixeu reposar 1 hora.
Passat el temps de repòs, torneu a pintar amb ou i decoreu amb les fruites, l'ametlla i el sucre. Si no trobeu sucre granulat per decorar, humitegeu una mica de sucre i poseu-lo formant grumolls sobre el tortell.




Poseu-la dins el forn preescalfat a 200º. Deixeu-lo uns 15-20 minuts o fins que el veieu daurat. Un cop refredat el podeu omplir de nata o no, com més us agradi.

Recepta adaptada del blog Velocidad cuchara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada