dimecres, 17 de gener del 2018

Cuixa de gall dindi al forn

Un cop acabades les festes, toca fer una mica de règim! Aquest no és en si un plat de dieta però evidentment és molt menys calòric que si es tractés d'una cuixa de xai. El gall dindi és una carn blanca i molt poc greixosa, molt recomanable en dietes. Avui us la preparo amb una aparença més desitjable que feta directament a la planxa. Amb una patates i cebetes, ja agafa un toc festiu!!

 

Ingredients (4 persones):

2 cuixes de gall dindi (mitjanes)
600g de patates
2 cebes mitjanes
Herbes de Provença
Oli d'oliva verge
50ml de conyac
50ml d'aigua 
Sal i pebre negre

 

Preparació:

Peleu les patates i les cebes. Preescalfeu el forn a 190º. Talleu les patates a rodanxes fines, feu el mateix amb les cebes. Agafeu una plat que pugui anar al forn i sitieu les patates i les cebes al fons de la plata. 


Afegiu el conyac i l'aigua, salpebreu. Ara prepareu les cuixes, feu uns talls longitudinals a les cuixes, salpebreu-les i podeu oli per sobre. Repartiu per sobre les cuixes, les herbes de provença. Poseu les cuixes sobre les patates i cebes. 



Poseu la plata dins el forn, posició 2 calor a dalt i a baix. Deixeu-lo dins el forn uns 30-40 minuts (dependrà del gruix de les cuixes).  Aneu girant les cuixes cada 15 minuts i aneu-les regant amb els sucs. Si us queda sec, podeu afegir una mica d'aigua o conya. Serviu acompanyades de les patates.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada