divendres, 10 de maig de 2019

Focaccia de romaní, salvia i cirerols

La focaccia és un pa típic italià, de la zona de Ligúria. Es tracta d'un pa enriquit, que sol ja està boníssim, amb els cirerols i les herbes aromàtiques.. no pararies de menjar-ne. 


Ingredients:

500g de farina de força
80g de farina
300g de llet
115g d'oli
30g de llevat fresc
15g de sal
Romaní, sàlvia i cirerols
Oli d'oliva i sal en escates

Preparació:

Poseu tots els ingredients en el bol de la Keenwood amb el ganxo d'amassar.


Poseu en marxa l'amassadora i deixeu a velocitat mitja fins que es formi una bola. Quan es formi la bola, pareu d'amassar i deixeu reposar la massa formada 1/2 hora. Mentre reposa la massa, talleu els cirerols per la meitat i poseu-los en un bol. Afegiu-hi els herbes i l'oli d'oliva. Deixeu macerar. 



Un cop passada la mitja hora, estireu la massa sobre una plata de forn. Marqueu amb els dits uns forats a la massa. Repartiu per sobre la massa els cirerols i les herbes aromàtiques. Escampeu per sobre l'oli de maceració i la sal en escates i deixeu llevar 1/2 hora. 


Un cop passat el temps, escalfeu el forn a 190º. Enforneu la massa i deixe-la coure uns 20 minuts aproximadamet, fins que veieu daurada la superfície. Podeu menjar la focaccia calenta o bé freda, de les dues maneres està boníssima. Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada