dissabte, 4 de maig del 2019

Pastís de pastanaga- Naked carrot cake

Ja fa temps que la meva amiga Gemma em demana la recepta d'aquest pastís. He aprofitat la celebració del sant de la meva mare, Montserrat per fer-la i dedicar-li de passada. Hi ha moltes receptes, però he fet la de la Martha Stewart que és èxit assegurat..





Ingredients (12-15 persones):

350 g de mantega a temperatura ambient
300 g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de canyella en pols
Un polsim de sal
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/4 de culleradeta de nou moscada
180 g de sucre morè
100 g de sucre
3 ous grans
2 culleradetes d'extracte de vainilla
120 ml (o grams) d'aigua
450 g de pastanaga ratllada gruixuda
120 g de nous pacanes torrades


Cobertura de formatge:

250 g de crema de formatge
600 g de sucre llustre
200 g de mantega
1 culleradeta de vainilla en pasta
Fondant i colorant taronja (opcional)

 

 Preparació:

Podeu començar preescalfant el forn a 180 ° calor a dalt i baix i amb ventilador. Prepareu 3 motlles de 23 cm, engreixeu-los i poseu-hi una mica de farina (també podeu posar-hi un esprai).
Poseu en el bol de la Kenwood o batedora similar, amb la pala en forma de K,  la mantega i els 2 sucres.

Bateu a velocitat mitjana fins que quedi la mescla blanquinosa, uns 3-5 minuts.


Afegiu els ous d'un en un, mirant que cadascun quedi ben incorporat, afegiu-hi la vainilla, l'aigua i les pastanagues.


Bateu uns 2 minuts fins que quedi tot integrat. En un bol, barregeu els ingredients secs: la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, la sal, el gingebre i la nou moscada.
Baixeu la velocitat de la batedora i afegiu-hi els ingredients secs i les nous picades.





Dividiu la massa en 3 motlles (va molt bé utilitzar un aparell de fer boles de gelat per repartir-ho equitativament).


Introduïu els motlles dins el forn i coeu-los aproximadament uns 30 minuts o fins que en posar-hi un escuradents, aquest surti net. Passeu els pastissos a una reixa i deixeu-los que es refredin.


Mentre es refreden els pastissos, prepareu la crema de formatge. Poseu la crema de formatge en el bol de la batedora i amb la pala en forma de K juntament  amb la vainilla, bateu-ho a velocitat mitjana durant uns 2 minuts.
Reduïu la velocitat i afegiu progressivament la mantega i el sucre llustre. Bateu fins que obtingueu una mescla esponjosa i homogènia.


Quan s'hagin refredat els bescuits, munteu el pastís. Poseu una de les 3 bases sobre el plat de presentació. Repartiu 1/3 part de la crema de formatge per sobre la base. 

Poseu a sobre el 2n bescuit,  repartiu una altra tercera part de crema de formatge. Poseu a sobre l'últim bescuit i repartiu la resta de crema de formatge sobre el pastís. Podeu acabar així el pastís o si teniu una mica de fondant podeu per unes pastanagues per decorar. Bon profit!!




1 comentari: