Ingredients (12-15 persones):
350 g de mantega a temperatura ambient300 g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de canyella en pols
Un polsim de sal
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/4 de culleradeta de nou moscada
180 g de sucre morè
100 g de sucre
3 ous grans
2 culleradetes d'extracte de vainilla
120 ml (o grams) d'aigua
450 g de pastanaga ratllada gruixuda
120 g de nous pacanes torrades
Cobertura de formatge:
250 g de crema de formatge600 g de sucre llustre
200 g de mantega
1 culleradeta de vainilla en pasta
Fondant i colorant taronja (opcional)
Preparació:
Podeu començar preescalfant el forn a 180 ° calor a dalt i baix i amb ventilador. Prepareu 3 motlles de 23 cm, engreixeu-los i poseu-hi una mica de farina (també podeu posar-hi un esprai).Poseu en el bol de la Kenwood o batedora similar, amb la pala en forma de K, la mantega i els 2 sucres.
Bateu a velocitat mitjana fins que quedi la mescla blanquinosa, uns 3-5 minuts.
Afegiu els ous d'un en un, mirant que cadascun quedi ben incorporat, afegiu-hi la vainilla, l'aigua i les pastanagues.
Bateu uns 2 minuts fins que quedi tot integrat. En un bol, barregeu els ingredients secs: la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, la sal, el gingebre i la nou moscada.
Baixeu la velocitat de la batedora i afegiu-hi els ingredients secs i les nous picades.
Dividiu la massa en 3 motlles (va molt bé utilitzar un aparell de fer boles de gelat per repartir-ho equitativament).
Introduïu els motlles dins el forn i coeu-los aproximadament uns 30 minuts o fins que en posar-hi un escuradents, aquest surti net. Passeu els pastissos a una reixa i deixeu-los que es refredin.
Mentre es refreden els pastissos, prepareu la crema de formatge. Poseu la crema de formatge en el bol de la batedora i amb la pala en forma de K juntament amb la vainilla, bateu-ho a velocitat mitjana durant uns 2 minuts.
Reduïu la velocitat i afegiu progressivament la mantega i el sucre llustre. Bateu fins que obtingueu una mescla esponjosa i homogènia.
Quan s'hagin refredat els bescuits, munteu el pastís. Poseu una de les 3 bases sobre el plat de presentació. Repartiu 1/3 part de la crema de formatge per sobre la base.
Poseu a sobre el 2n bescuit, repartiu una altra tercera part de crema de formatge. Poseu a sobre l'últim bescuit i repartiu la resta de crema de formatge sobre el pastís. Podeu acabar així el pastís o si teniu una mica de fondant podeu per unes pastanagues per decorar. Bon profit!!
En casa nos encanta.Te quedó con tres pisos genial.Buenas noches
ResponElimina