dissabte, 4 de maig de 2019

Pastís de pastanaga- Naked carrot cake

Ja fa temps que la meva amiga Gemma em demana la recepta d'aquest pastís. He aprofitat la celebració del sant de la meva mare, Montserrat per fer-la i dedicar-li de passada. Hi ha moltes receptes però he fet la de la Martha Stewart que és èxit assegurat..


Ingredients (12-15 persones):

350 g de mantega a temperatura ambient
300g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de canyella en pols
Un polsim de sal
1/2 culleradeta de jingebre en pols
1/4 de culleradeta de nou moscada
180g de sucre morè
100g de sucre
3 ous grtans
2 culleradetes d'extracte de vainilla
120ml (o grams) d'aigua
450g de pastanaga ratllada gruixuda
120g de nous pecanes torrades

Cobertura de formatge:

250g de crema de formatge
600g de sucre glass
200g de mantega
1 culleradeta de vainilla en pasta
Fondant i colorant taronja (opcional)

 

 Preparació:

Podeu començar preescalfant el forn a 180º calor a dalt i baix i amb ventilador. Prepareu 3 motllos de 23cm, engreixeu-los i poseu-hi una mica de farina (també podeu posar-hi un spray).
Poseu en el bol de la Kenwood o batedora similar, amb la pala en forma de K,  la mantega i els 2 sucres.

Bateu a velocitat mitjana fins que quedi la mescla blanquinosa, uns 3-5 minuts.


Afegiu els ous d'un en un, mirant que cadascun quedi ben incorporat, afegiu-hi la vainilla, l'aigua i les pastanagues.


Bateu uns 2 minuts fins que quedi tot integrat. En un bol, barregeu els ingredients secs: la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, la sal, el jingebre i la nou moscada.
Baixeu la velocitat de la batedora i afegiu-hi els ingredients secs i les nous picades.





Dividiu la massa en 3 motllos (va molt bé utilitzar un aparell de fer boles de gelat per repartir-ho equitativament).


Introduïu els motllos dins el forn i coeu-los aproximadament uns 30 minuts o fins que al posar-hi un escuradents, aquest surti net. Passeu els pastissos a una reixa i deixeu-los que es refredin.


Mentre es refreden els pastissos, prepareu la crema de formatge. Poseu la crema de formatge en el bol de la batedora i amb la pala en forma de K juntament  amb la vainilla, bateu-ho a velocitat mitjana durant uns 2 minuts.
Reduïu la velocitat i afegiu progressivament la mantega i el sucre llustre. Bateu fins que obtingueu una mescla esponjosa i homogènia.


Quan s'hagin refredat els bescuits, munteu el pastís. Poseu una de les 3 bases sobre el plat de presentació. Repartiu 1/3 part de la crema de formatge per sobre la base. 


Poseu a sobre el 2n bescuit  repartiu una altra tercera part de crema de formatge. Poseu a sobre l'últim bescuit i repartiu la resta de crema de formatge sobre el pastís. Podeu acabar així el pastís o si teniu una mica de fondant podeu per unes pastanagues per decorar. Bon profit!!


1 comentari: