dilluns, 14 de gener de 2013

Amanida d'escarola i pollastre

Ha passat el Nadal i tants d'àpats es nota...Què millor per rebaixar aquests quilets de més que una amanida. L'altre dia el cuiner del restaurant Alkímia va fer aquesta recepta a l'espai Cuines de TV3 i vaig pensar que no trigaria gaire a fer-la. Tal dit, tal fet. Aquí teniu una versió amb algun retoc. Us recomano que la tasteu,  la salsa feta amb ou està molt bona i el cruixent del pa torrat...



Ingredients (4 persones):

1 escarola
1 pit de pollastre
50g de panxeta curada a daus
50g de molla de pa de pagès
1 ou
Un raig de vinagre
50ml d'oli d'oliva
1 cullerada de mostassa de Dijon
Sal i pebre

Preparació:

Primer de tot, netegeu bé l'escarola i reserveu-la. En una paella amb una mica d'oli d'oliva, fregiu l'ou, a foc baix per tal que quedi la clara de color blanc però que no quedi massa cuita, deixeu el rovell una mica cru. Un cop cuit, aparteu l'ou i en la mateixa paella, fregiu sense afegir oli la panxeta. Quan estigui rossa, enretireu-la i en el mateix oli fregiu el pollastre tallat a tires i salpebrat. Quan estigui cuit, enretireu-lo. Agafeu el pa i talleu la molla a quadradets. Fregiu-los en el mateixa paella fins que també estiguin daurats.
Prepareu ara la salsa. En un bol, poseu l'ou (ja fred), l'oli, el raig de vinagre i la cullerada de mostassa. Passeu la salsa per la batidora fins que aconseguiu una mescla homogènia.
Torneu a posar la paella al foc i poseu-hi el pa torrat, el pollastre i la panxeta a escalfar un moment.
Mentre tant, talleu a bocins l'escarola i poseu-la en una plata, repartiu per sobre els ingredients que teniu a la paella i poseu a sobre la salsa. Ja la podreu servir.




12 comentaris:

  1. Una amanida sana que pot ser un plat ben complet i únic. Ara després de Nadal ens convenen plast com aquest ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh i tant!! els torrons no perdonen! petons!

      Elimina
  2. és una santa amanida aquesta, perfecte. Petons!

    ResponElimina
  3. Una amanida molt completa i amb textures, ha de quedar molt bona i sabrosa!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si les textures diverses li donen un toc!!petons

      Elimina
  4. Me encantan estas ensaladas porque funcionan con todo el mundo y son completísimas

    ResponElimina
  5. Estas ensaladas muy ricas para quitar esos kilitos de mas, me la quedo.
    saludos. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Isabel, yo tambien estoy en ello!!

      Elimina
  6. sa, bo y nutritiu ... qui en dona més..!!

    ResponElimina