Ingredients (6 persones):
2 filets de porc grossos
2 fulls de pasta de full
2 cebes grosses
150g de foie
1 ou per pintar la massa
1 cullerada de sucre
Sal i oli
Preparació:
Primer de tot preparar la ceba caramelitzada. Talleu la ceba a rodanxes i poseu-la a coure amb una mica d'oli a foc baix. Deixeu-la coure una mitja hora aproximadament. A meitat de cocció afegiu-hi el sucre. Aneu-la vigilant i remenant per tal que no se us cremi, adapteu el temps al vostre foc. Jo la vaig coure a la cooking cheff 30 min 120º velocitat de cocció 3 amb el ganxo K.Mentre es va coent la ceba, en una paella marqueu els filets. Poseu una mica d'oli i passeu els filets previament salats, només el temps necessari perquè es segelli i no perdi després els sucs interns. Un cop segellat, reserveu.
Prepareu ara l'envolcall. Poseu les làmines de pasta de full sobre el marbre de la cuina i al mig poseu la ceba caramelitzada i a sobre unes làmines de foie. Dipositeu sobre la ceba i el foie el filet. Ara embolcalleu el filet amb la làmina de pasta de full. Tanqueu pels costats i el mig la pasta de full amb una mica d'ou batut o aigua.
Doneu la volta al paquetet que heu fet, així us quedarà la part enganxada a sota i a sobre el filet, la ceba i el foie. Amb el sobrant de la pasta de full podeu retallar alguna forma i així decorar-ho una mica. Pinteu amb ou batut tota la massa. Preescalfeu el forn a 190º, un cop a la temperatura adient, introduïu la carn al forn i deixeu-la coure uns 30 minuts, fins que quedi daurat.
Apunts:
- Un cop tingueu la ceba cuita, deixeu-la escórrer bé en un colador, així evitareu que es mulli la pasta de full. Si aquesta es queda molt humida no es cou tant bé.- No el coeu amb massa antelació ja que tot i escórrer la ceba, el foie a l'escalfar-se deixa anar greix i va humitejant la base, amb la qual cosa deixa d'estar cruixent.
Te ha quedado delicioso, menudo corté. Feliz año guapa
ResponEliminaGracias Rocio. Feliz año!
EliminaUn clàssic sensacional! i t'ha quedat cuit al punt ;)
ResponEliminaBon any nou!
Moltes gràcies Gemma. Bon any!!!
EliminaM'encanta aquesta recepta Sussi! i t'ha quedat espectacular! Marta
ResponEliminaRealment és bonissim. Bon any Marta!!
EliminaTe ha quedado buenísimo!!!!!y que presentación...
ResponEliminabesets i feliç any
Gràcies Mary, feliç any!!
EliminaJjejeje esta reguapo nena, molts petonets i bon any
ResponEliminaGràcies Mayca, bon any!!
Elimina