Ingredients (4 persones):
80-100 calçots
100g d'ametlles torrades
30g d'avellanes torrades
4 o 5 tomàquets de penjar
1 cap d'alls
2 nyores
80 ml d'oli d'oliva verge
Un raig de vinagre
Sal
Preparació:
Per preparar els calçots, necessiteu coure-les en un lloc on pugueu fer força flama.Coeu-los sobre unes graelles fins que quedin ben emmascarats.
Per fer la salsa de calçots, primer de tot, escaliveu els alls i les tomates al foc o al microones. Poseu en remull un parell d'hores les nyores, un cop hidratades, rasqueu amb un ganivet la carn interior. En un bol, poseu-hi les tomates, els alls pelats, la carn de la nyora, les avellanes, les ametlles, l'oli d'oliva, la sal i el vinagre. Tritureu-ho amb una batedora fins que us quedi una salsa homogènia. Si veieu que us queda massa espessa, podeu afegir-hi una mica d'oli.
Un cop estiguin cuits els calçots, heu de treure les fulles ennegrides la millor manera és estirant per l'arrel i ja veureu que segueixen només les primeres capes més cremades.
Suqueu-les a la salsa i a gaudir-ne!!
Qué delicia guapa y qué interesante!!
ResponEliminaUn beso
Gracias Esmeralda a ver si allí encuentras una variante de esta cebolla y lo pruebas!!
EliminaQuina salseta, Sussi! Jo sempre tinc un problema, no sé si m'agraden més els calçots o la salsa!! ha ha ha. Per això sempre m'ho menjo tot! ;-) Petonets i bona calçotada!
ResponEliminaMarina aquest també és el meu problema! si no fos per la salsa els calçots serien molt light!!!petons
EliminaHola Sussi!!! no los he probado nunca y eso que tengo un amigo catalán que me dice que están muy buenos...
ResponEliminaBesets
cuando los pruebes ya seras una incondicional!! besos
EliminaEn vul en vull, els mandes a Itàlia amb la salseta ??!!!
ResponEliminaFantàstics!!!
Petonets,
Palmira
La propera... Molts petonets i aprofita el que tens per allí, que són moltes coses!! petonets!
Eliminaque ganas tengo de probar esto,cada vez que lo veo en tv se me hace la boca agua, y la salsa no tenía ni idea de lo que llevaba,muy ricos si señor....besitos
ResponEliminagracias Rocio!!besos
EliminaMe encanta, yo los suelo comer pero con esta cremita, mucho mas rico.Besos y te sigo.
ResponEliminahttp://doris-miscosillas.blogspot.com.es/
Gracias Doris ahora visito tu blog!!
EliminaQuina gola m'has fet amb aquests calçots!! Jo fa segles que no en menjo!
ResponEliminaAviam si animo als de casa i en fem algun dia :)
Molts petons ^^
Hola Sussi!!! Aiiiii!! quina enveja!! jo també vull menjar calçots!!! Mmm m'agraden moltíssim, encara que no puc abusar gaire de la salsa!! Pero bueno.. segur que estaven deliciosos!!!
ResponEliminaUn petó i bon cap de setmana
Gracies Laura petons!!
Eliminaaysssss yo quiero probarlossssssssssssssss,, tienen una pinta barbara!!! bikiños
ResponEliminaGracias Marilú, un abrazo!!
Elimina