dilluns, 4 d’agost del 2014

Crema de xampinyons

Ja fa uns quants dies la meva amiga Mercè em va demanar que pengés al blog una recepta de crema de xampinyons i aquí està. He utilitzat la recepta del llibre de la Simone Ortega "1080 Recetas de cocina". Això sí, he afegit una mica més de xampinyons dels que posa a la recepta. Queda una crema molt suau i gustosa, i molt saludable.


Ingredients (4-6 persones):

500g de xampinyons
1l de caldo de verdures
4 cullerades de farina
2 cullerades de mantega
Nata líquida (opcional)

Preparació:

Netegeu bé els xampinyons i talleu-los a quadradets ben petits. Poseu una paella al foc i afegiu-hi la mantega. Quan aquesta estigui calenta, poseu-hi els xampinyons. Saleu-los.






Deixeu-ho coure uns 6 minuts. Mentrestant, en un cassó poseu la farina i poseu-lo al foc. Aneu remenant la farina i deixeu-la coure fins que quedi d'un color daurat, vigileu però que no se us cremi. 





Afegiu a la farina un cop estigui rossa, el caldo de verdures. Quan comenci a bullir, afegiu-hi els xampinyons cuits.





Deixeu coure la crema uns 5 minuts. Enretireu-la del foc i passeu-la a una batedora. Tritureu-la fins que quedi una crema ben fina. Quan la tingueu feta, tasteu-la i si cal rectifiqueu-la de sal. Quan l'aneu a servir, podeu posar-hi una mica de nata líquida o un raig d'oli d'oliva verge.


4 comentaris:

  1. Menjada fresqueta ara a l'estiu s'ha de posar molt bé. és una crema molt gustosa!

    ResponElimina
  2. si te molt gust de xampinyó!! una abraçada Gemma!

    ResponElimina
  3. Què bones i sanes són les cremes de verdures, oi? i si la menges tèbia o fresqueta ideals també per a l'estiu. Un petó!

    ResponElimina
  4. Estas cremitas me gustan tanto en invierno como en verano, y la de champiñones aunque no suelo hacerla habitualmente, (los mezclo con otras verduras) es muy rica. Un saludo.

    ResponElimina