Aquest pa de pessic és perfecte per
fer pastissos, queda molt esponjós i suau. Amb aquesta recepta
podreu fer un pastís de 26cm de diàmetre i uns 8 cm d'altura, amb
la qual cosa obtindreu la base per una gran celebració!!
Ingredients (pastis 26 cm diàmetre):
5 ous
160ml de llet
300g de sucre
80ml d'oli d'oliva
285g de farina
1 sobre llevat químic (Royal)
Ratlladura d'una llimona
Un polsim de sal
Unes gotes d'essència de vainilla
Preparació:
Primer de tot separeu els rovells de
les clares. Poseu les clares al bol de la batedora i comenceu-les a
batre. Quan quasi estiguin muntades, afegiu-hi la meitat del sucre és
a dir 150g. Deixeu-les com una marenga i reserveu.
Ara bateu els
rovells d'ou amb el sucre fins (150g) fins que quedin d'un color
blanquinós.
A la preparació de rovells, afegiu-hi la llet, l'oli,
la ratlladura de llimona, la vainilla i la sal. Remeneu-ho amb compte
que que no es vagi massa la mescla.
Quan estigui homogeni, afegiu la
farina i el llevat passat pel tamís. Feu-ho a poc a poc i amb
moviments envolvent.
Finalment afegiu les clares a punt de neu.
Feu-ho també a poc a poc, és a dir, afegiu a la mescla anterior una
part petita de clares i remeneu amb una llengua i amb moviments
envolvents.
Aneu afegint a poc a poc les clares fins que acabeu i
obtingueu una massa esponjosa. Preescalfeu el forn a 170º. Agafeu un
motllo i unteu-lo amb mantega i després espolseu-lo amb farina.
Poseu-hi a dins la massa del pa de pessic. Introduïu-lo al forn
calent, 2n pis i calor a dalt i baix. Trigarà aproximadament uns 40
minuts a coure's. Sabreu que està cuit quan la superfície estigui
daurada i al introduir un escuradents, aquest surt net. Deixeu
refredar el pa de pessic i ja el podreu desemmotllar. Us el podeu
menjar empolsinat amb una mica de sucre llustre o be farcir-lo amb el
que més us agradi.
Un bàsic que no pot faltar a cap cuina! me l'apunto per la propera celebració, és una base molt polivalent. Un petó!
ResponElimina