Desafío en la Cocina. La última convocatòria no hi vaig ser a temps!! Aquesta coincideix amb

Ingredients:
Massa:
400g de farina15g de llevat fresc
100ml de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 rovells
125g de sucre
1 polsim de sal
Ou per pintar
Farcit:
250g de llavors de rosella150g de sucre
30g de mel
70g de mantega
25g de nous picades
60g de fruita confitades
2 clares d'ou
Preparació:
ganxo d'amassar. Això si, quan poseu la sal mireu que no toqui el llevat (la sal retarda l'efecte del llevat). Amasseu durant uns minuts, els justos per veure que la massa agafa consistència i es desenganxa de les parets del bol. Feu una bola i poseu-la dins un bol. Tapeu amb film i deixeu llevar durant unes 2 hores.
Mentre podeu fer el farcit. Poseu en un cassó amb aigua les llavors de rosella i deixeu-les bullir una mitja hora. Poseu-hi força aigua ja que les llavors van creixent. Un cop cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar una mica.


Tritureu les llavors i afegiu-hi la resta d'ingredients menys les clara. Deixeu-ho coure fins que espesseixi. Deixeu-ho refredar i incorporeu-hi les clares muntades a punt de neu. Reserveu-ho.
Tritureu les llavors i afegiu-hi la resta d'ingredients menys les clara. Deixeu-ho coure fins que espesseixi. Deixeu-ho refredar i incorporeu-hi les clares muntades a punt de neu. Reserveu-ho.
Quan hagi doblat el volum del brioche, dividiu la massa en quatre parts.

Estireu cadascuna de les parts i talleu la massa en forma arrodonida.
Aneu per muntar l'estrella. Poseu una de les masses sobre la plata del forn. Escampeu per sobre, 1/3 part del farcit.

Poseu per sobre una altra part de massa i així fins acabar amb tota la massa que tingueu i farcit. Poseu al mig del pastís un got i feu parts tallant amb un ganivet com a la fotografia.
Estireu cadascuna de les parts i talleu la massa en forma arrodonida.
Poseu per sobre una altra part de massa i així fins acabar amb tota la massa que tingueu i farcit. Poseu al mig del pastís un got i feu parts tallant amb un ganivet com a la fotografia.
Ara gireu les parts de dos en dos en sentit contrari. Deixeu llevar un altra cop fins que doblin el volum.
Un cop llevada la massa, pinteu amb ou i introduïu en el forn preescalfat a 180º. Deixeu-ho coure uns 30 minuts o fins que veieu que comença a daurar-se.
Recepta treta del bloc Dulce y salado.
Podeu trobar més receptes de Makoviec aquí.
La fruta confitada le debe de dar un sabor exquisito. Besos
ResponElimina