dimarts, 20 de desembre del 2016

Makowiec estrella de Nadal

Desafío en la Cocina. La última convocatòria no hi vaig ser a temps!! Aquesta coincideix amb
l'entrada al Nadal així que la proposta és nadalenca. Es tracta d'unes postres típiques de Polònia. És un brioche farcit d'una pasta feta amb llavors de rosella. Realment fins que no van proposar aquesta recepta jo no tenia coneixement que es pogués utilitzar les llavors de rosella per fer un farcit. És curiós però queda molt bo. Normalment es fa una mena de braç de gitano enroscat sobre si mateix. Jo aprofitant que arriba el Nadal he fet una estrella per donar un toc més festiu. L'heu de tastar, sorprèn el gust (per bé) no té res a veure amb les llavors que posem al pa, això si, és una mica laboriós i es necessita temps per fer-lo.


Ingredients:

Massa:

400g de farina
15g de llevat fresc
90g de mantega
100ml de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 rovells
125g de sucre
1 polsim de sal
Ou per pintar

Farcit:

250g de llavors de rosella
150g de sucre
30g de mel
70g de mantega
25g de nous picades
60g de fruita confitades
2 clares d'ou

Preparació:

Primer de tot, cal preparar el brioche. Poseu tots els ingredients dins el bol de l Keenwood i poseu el

ganxo d'amassar. Això si, quan poseu la sal mireu que no toqui el llevat (la sal retarda l'efecte del llevat). Amasseu durant uns minuts, els justos per veure que la massa agafa consistència i es desenganxa de les parets del bol. Feu una bola i poseu-la dins un bol. Tapeu amb film i deixeu llevar durant unes 2 hores.


Mentre podeu fer el farcit. Poseu en un cassó amb aigua les llavors de rosella i deixeu-les bullir una mitja hora. Poseu-hi força aigua ja que les llavors van creixent. Un cop cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar una mica.







Tritureu les llavors i afegiu-hi la resta d'ingredients menys les clara. Deixeu-ho coure fins que espesseixi. Deixeu-ho refredar i incorporeu-hi les clares muntades a punt de neu. Reserveu-ho.

Quan hagi doblat el volum del brioche, dividiu la massa en quatre parts.









Estireu cadascuna de les parts i talleu la massa en forma arrodonida.


Aneu per muntar l'estrella. Poseu una de les masses sobre la plata del forn. Escampeu per sobre, 1/3 part del farcit.






Poseu per sobre una altra part de massa i així fins acabar amb tota la massa que tingueu i farcit. Poseu al mig del pastís un got i feu parts tallant amb un ganivet com a la fotografia.






Ara gireu les parts de dos en dos en sentit contrari. Deixeu llevar un altra cop fins que doblin el volum.








Un cop llevada la massa, pinteu amb ou i introduïu en el forn preescalfat a 180º. Deixeu-ho coure uns 30 minuts o fins que veieu que comença a daurar-se.


Recepta treta del bloc Dulce y salado.
Podeu trobar més receptes de Makoviec aquí.

1 comentari: