dijous, 29 de desembre del 2016

Torró de llimona i xocolata blanca

L'especial de tardor-hivern de la revista Cuina portava aquesta recepta. Tant bon punt la meva filla Rita va veure la recepta, va dir: aquesta l'hem de fer.. Tal dit tal fet, un torró de xocolata blanca que és la xocolata que més li agrada. Original la barreja amb la llimona, l'heu de tastar, boníssim i molt refrescant!!



Ingredients (3 torrons allargats i 1 mida normal rectangular):

Pel bany exterior:

300g aprox. de xocolata blanca

Pel farcit del torró:

140ml de suc de llimona
50g de glucosa
210g de nata líquida 35%
430g de xocolata blanca

Preparació:

Pel bany exterior de xocolata blanca, caldrà que la foneu al bany maria.


Si voleu que quedi brillant cal treballar  bé la xocolata. Foneu-la al  bany maria fins que arribi als 45º. Passeu-la al marbre i refredeu-la fins als 27º. Torneu a posar la xocolata al bany maria fins que estigui a 29º. En aquest punt ja la podreu utilitzar. Escampeu la xocolata pels motllos i deixeu que rellisqui per l'interior i que recobreixi totes les parets amb una fina capa.


Aboqueu el que sobri i aprofiteu-la per banyar els altres motllos. La xocolata que us sobri guardeu-la per banyar la capa superior dels torrons un cop farcits.
Prepareu ara el farcit. Foneu la xocolata. 


Escalfeu la glucosa fins a 82º. Afegiu-la a la xocolata 


i tot seguit incorporeu la nata una mica calenta. 


Ara amb molta delicadesa afegiu-hi el suc de llimona. Remeneu a poc a poc fins que quedi una crema homogènia. 





Amb aquesta crema, farciu els torrons que anteriorment teníeu banyats. No farciu fins a dalt de tot ja que heu de deixar espai per acabar el banyar el torró. Deixeu refredar  i poseu-lo a la nevera. Quan estigui fred el farcit us podeu disposar a acabar el torró. 


Escalfeu la xocolata que us havia sobrat i repartiu-la per sobre dels farcits. Amb una espàtula enretireu la xocolata que us sobri. Quan acabeu guardeu els torrons a la nevera.

Apunts: El farcit és molt gustós però és força tou, si us agrada que sigui consistent, afegiu més xocolata blanca quan feu el farcit, així aconseguireu més duresa.










1 comentari:

  1. Sorprenent i segur que boníssim Sussi!!!!
    Si no ens veiem abans una bona entrada d'any i feliç 2017
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina