dimarts, 10 d’octubre del 2017

Peus de porc farcits de bolets

Arriba l'època de bolets tot i que la temperatura exterior sembla més de finals d'estiu. No sé si enguany podrem gaudir gaire d'una de les nostres aficions preferides, la "caça" de bolets. Bé el que si que seguirem fent és gaudir dels bolets en els nostres plats. Els companys de La Cocina Typical Spanish proposen aquest mes fer una recepta amb bolets. Catalunya crec que és un dels llocs on està més arrelat la cuina de bolets, com ja us he dit m'encanta anar-los a caçar i què dir-vos de menjar-los...A casa s'han menjat sempre, de totes les maneres, avui us proposo fer una versió més actual d'uns peus de porc amb bolets...boníssim, han estat un èxit. 


Ingredients (6 persones):

4 peus de porc bullits
400g de bolets (al gust, jo fredolics i variats)
All i julivert
250ml de nata per cuinar
Soli d'oliva verge
Sal i pebre

Preparació:

Poseu una paella al foc i poseu-hi una mica d'oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi els bolets. Saltegeu-los i quan estiguin una mica cuits, afegiu-hi l'all i julivert.


Quan els tingueu cuits, reserveu-los. Per fer aquest plat i anar una mica ràpid, he comprat peus de porc ja bullits. Per desossar-los bé he provat d'utilitzar el recipient Lékué de coure al microones i el resultat ha estat fantàstic. Poseu 2 peus de porc tallats per la meitat en el recipient i a sota la reixa que té, poseu-hi una mica d'aigua. 


Tapeu el recipient i poseu-lo 6 minuts al microones. Veureu que podreu treure molt fàcilment els ossets. No espereu massa a que es refredin ja que un cop freds costa més de desossar. 


Esteneu un tros gros de paper film sobre el taulell i poseu dos peus de porc, un al costat de l'altre.


Feu el mateix amb els altres 2 peus de porc. Un cop esteses les 2 meitats de peu de porc, poseu al mig una mica de bolets, si veieu que són massa grossos, podeu trossejar-los.


Poseu a sobre els altres 2 mitjos peus desossats. Ara ajudant-vos del paper film, envolcalleu i formeu un rotllo amb els peus, mirant que el farcit quedi al mig. Feu com un caramel i enrosqueu els extrems de manera que quedi un cilindre perfecte. 


Poseu-lo en un bol i guardeu-lo a la nevera fins que es refredi. Feu el mateix amb l'altre meitat. Amb la quantitat de bolets que heu fet, us n'ha de sobrar per fer una salsa. Quan estigui ben fred el cilindre, traieu el paper film. Talleu en cercles una mica gruixuts (1 dit), us en sortiran uns 6 per cilindre.


Poseu oli en una paella i quan estigui ben calent, poseu-hi els cèrcols de peus farcits fins que es marquin per cada costat. Enretireu i serviu sobre el plat de presentació. Mentre es van coent els peus farcits, podeu preparar la salsa. Els bolets reservats, els poseu en una paella petita o cassó, un cop calents, afegiu-hi la nata líquida.


Poseu-hi una mica de sal i pebre i quan comenci a espessir, enretireu-ho del foc. Tritureu la salsa i amb ella, acompanyeu els peus. Ja veureu quina delícia.


Aquí trobareu més receptes fetes amb bolets.

4 comentaris:

  1. Que bons, amb el teu permís m'emporto la recepta, no tardaré gaire a fer-los!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Hoy hubiera sido un buen día para ir a comer a vuestra casa. Me hubiera encantado este menú, como no ha sido así me tomo la libertad de copiarme la receta.
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Por fin tengo un ratito para visitar las recetas y esta tiene su trabajillo! No soy fan de las manitas de cerdo pero seguro que a quien le gusten estas deben estar muy sabrosas. Un besito

    ResponElimina
  4. Mare meva, quina meravella! Quina passada de recepta! La vull! Me la quedo!
    Moltíssimes gràcies per compartir-la.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina