Ingredients (motllo de 23cm):
150 de mantega a
temperatura ambient
135g de sucre morè
6 ous grossos
4 clares
340g de xocolata
110g de xocolata a
trossets
1 cullerada
d’extracte de vainilla
1 cullerada de rom
1 polsim de sal
150g d’avellanes
torrades
1 cullerada de
farina de blat de moro (Maicena)
1/4 culleradeta de
crémor tàrtar
200g de sucre
Preparació:
Preescalfeu
el forn a 180ºC. Prepareu un motllo, poseu-hi una mica de mantega i
farina per sobre.
Poseu
la mantega tallada a trossets en un bol, juntament amb el sucre.
Bateu-ho amb unes barnilles fins que quedi de color blanquinós.
Mentrestant, foneu els 340g de xocolata en el microones o al bany
maria. Deixeu que es refredi una mica la xocolata. Dels 6 ous,
separeu els rovells de les clares. Aneu afegint a la mantega i sucre
els rovells d’un en un,
bateu i no incorporeu el següent fins que
no s’hagi ben integrat l’anterior. Afegiu la xocolata fosa, el
rom i la vainilla, remeneu-ho fins que us quedi una massa homogènia.
Poseu les clares en un bol i afegiu-hi la sal. Bateu amb unes
barnilles fins que us quedin ben muntades. Afegiu les clares a la
mescla de xocolata en 2 o 3 fases,
amb una llengua, i vigilant que no
se us baixin les clares. Un cop ho tingueu tot mesclat, aboqueu la
massa al motllo que teníeu preparat.
Introduïu-lo al forn a la
posició 2. Deixeu-ho coure uns 25 minuts.
En
un bol, barregeu les avellanes tallades a trossos amb la xocolata
també trossejada i la Maicena.
Munteu
les 4 clares a punt de neu, juntament amb el crémor tàrtar. Quan
les clares estiguin gairebé muntades, afegiu-hi el sucre i bateu
fins que es formin pics.
Afegiu-hi ara la mescla d’avellanes i
xocolata.
Un
cop passats els 25 minuts de cocció de la base de xocolata, repartiu
la merenga per sobre.
Fornegeu un altre cop el pastís uns 25-30
minuts més o fins que veieu que la merenga ha agafat un to daurat.
Enretireu-lo del foc i deixeu refredar uns 10 minuts. Desemmotlleu i
serviu. Si el podeu servir una mica tebi, encara està més bo.
Les receptes de la Martha Stewart mai són dolentes, oi?! Però toca anar al gimnàs moltes hores després jejeje
ResponEliminaUna pinta genial per un postre de vici!
Bon cap de setmana!
Palmira