dimecres, 14 de febrer del 2018

Flors de carnaval Thermomix o no

Ja fa anys, per aquestes dades, veig un munt de flors de carnaval. Sempre m'han semblat molt maques visualment i tenia ganes de fer-les a casa. Sembla ser que són típiques de la rebosteria espanyola, concretament de Castilla-La Mancha. L'altre dia vaig poder comprar l'estri que s'utilitza per fer-les i m'he posat mans a la massa. Us reconec que a part de maques, són molt bones i a més són fàcils de fer... què més voleu??


Ingredients (unes 40 flors):

350 g de farina
4 ous
Sal
Un raig d'anís
500 ml de llet
Ratlladura de llimona o taronja (opcional)

Per fregir:

Oli de gira-sol
Sucre llustre
Canyella (opcional)

Preparació:

Com sempre amb les receptes per la Thermomix, les podeu fer de manera tradicional. En aquest cas podeu posar els ingredients en l'ordre que s'anomena a la recepta en un bol i anar-ho batent amb unes barnilles. 

1- Amb la bàscula pesa la farina en un bol i reserva per més endavant.
2- Posar la papallona. Introduir, ous, llet, anís i sal. t 1 min- Tª-- V 3. (batre)
3- Afegir la farina amb la màquina en marxa V 3.
4- Barrejar t 2min- Tª-- V 3.
5- Deixeu que la massa reposi en el bol 30 minuts.
6- Barreja t 10s- Tª-- V 3


Ja teniu la massa preparada per començar a fer les flors.
Per fer-les, aboqueu la massa en un bol. Poseu una paella fonda o cassola al foc. Poseu-hi oli de gira-sol ( jo el prefereixo, no aporta tant de gust). Quan estigui calent l'oli, introduïu l'estri de fer les flors dins l'oli per tal que quedin ben calent. D'aquesta manera no s'enganxarà la massa a la flor de metall.


Quan estigui calent l'estri, aparteu-lo del foc i poseu-lo dins el bol amb la massa. No l'enfonseu del tot, si ho feu la massa recobrirà tota la flor i no podrà caure.
Un cop mullat l'estri amb la massa, poseu-la dins l'oli. Veureu que comença a coure's i que ràpidament cau, si no és així ajudeu-vos d'una pala de fusta per fer-la baixar. Les primeres costen una mica més, però un cop estigui ben calent, les flors cauen soles com per art de màgia. Quan veieu que queden daurades per un costat, doneu-los-hi la volta i deixeu que es daurin per l'altra banda. 


Enretireu, escorregueu i poseu-les sobre paper absorbent. Enfarineu-les amb sucre llustre i si us agrada la canyella, la podeu barrejar amb el sucre.

Recepta del blog Velocidad cuchara

2 comentaris:

  1. Que ricas te quedaron, esta receta te la copio porque llevo un siglo y medio buscándola mil gracias por compartir. un besote y feliz primavera.

    ResponElimina