El pastís de Santiago, és un pastís típic de Galícia. És típic decorar-la amb una creu de Santiago, que podeu fer-ne una còpia de la xarxa i retallar-la en un cartró o plàstic. És perfecte per acompanyar un cafè, té.. i es manté uns quants dies tendre, si no us el mengeu abans...
Ingredients:
350 g de farina d'ametlla4 ous
100 g de farina
1 vas d'aigua
200 g de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de ratlladura de llimona
30 g de sucre llustre
Preparació:
Preescalfar el forn a 190 º. Agafeu un bol gros i poseu-hi la farina d'ametlla, afegiu-hi els ous i remeneu. Incorporeu el sucre i l'aigua i bateu-ho mirant que no quedin grumolls. Afegiu-hi la farina, el llevat i la ratlladura de llimona, remeneu. Prepareu un motlle de 25 cm baix, amb un pinzell, unteu-lo amb mantega i després amb farina. Aboqueu-hi la mescla i introduïu-ho al forn preescalfat. Poseu-lo en posició 2, calor a dalt i baix. Caldrà que cogui aproximadament durant uns 50 minuts. Un cop cuit, poseu-lo sobre una reixa i deixeu refredar el pastís. Quan estigui fred, poseu la plantilla de la creu de Santiago al mig del pastís. Amb un colador, repartiu per sobre el sucre llustre.
Bon profit!
M'encanta! i no l'he fet mai a casa... segur que a la nostra no caldria no tindríem problemes per mantenir-lo tendre, perquè en un res volaria! Petonets ;)
ResponEliminaÉs deliciós!
ResponElimina