En aquesta recepta tradicional de la cuina catalana, aprofitem la Thermomix per fer més ràpid i senzill el procés previ del sofregit. Evidentment la cocció per mi ha de ser en cassola, com tota la vida. A més aquest Nadal un dels regals, va ser la magnífica cassola de Le Creuset. Com ja us imaginareu és la primera recepta de moltes més.. estic ben decidida a amortitzar-la...
Ingredients (4 persones):
800/1000g de rodó de vedella3 cebes mitjanes
1 pastanaga
100ml de vi ranci
Un grapat de bolets sec (jo, trompetes)
400g de bolets o bolets naturals o bolets congelats o bolets salats
Oli d'oliva verge
Sal
200ml de caldo de pollastre o carn
Picada (all, julivert, unes galetes, algun fruit sec com avellanes, ametlles..)
Preparació:
Us poso a continuació la preparació del sofregit a la Thermomix. Evidentment, podeu fer el sofregit de manera tradicional, els mateixos passos a la cassola directament.
1- 50ml d'oli al bol- t 4 min- Tª varoma- V cullera
2- Afegir ceba, pastanaga i els bolets secs- Tapat amb got- t 7seg-
Tª- V 5 (triturar)
3- Sense got- t 5min- Tª varoma- V cullera
4- Sense got- t 15 min- Tª 100º-V cullera
5- Afegir l'aigua dels bolets (si n'hi ha, sinó un raig de caldo- Tapar amb el got- t 30s Tª- V progressiu 4-7-10.
6- Amb got- t 15 min- Tª varoma- V cullera
Ara ja teniu a punt del sofregit, si utilitzeu com jo trompetes,
aquestes us enfosquiran la salsa però val la pena pel gust que donen, podeu posar-hi ceps.
Talleu la vedella a rodanxes o a daus, com més us agradi.
Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i pasaseu la vedella per una mica de farina, un cop l'hagueu salpebrada.
A foc mig coeu la vedella volta i volta, la idea és que quedi segellada.
Aneu posant la vedella en una cassola. Quan tingueu el sofregit preparat i la carn segellada, poseu ajuntar-ho tot a la cassola.
Afegiu el vi ranci i el caldo.
Saleu el conjunt una mica. Ara ve el xup xup... Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant una hora i mitja. el temps dependrà de la vedella, del gruix dels talls... Cal coure-la fins que al tocar-la comença a desfer-se. Quan es resisteixi poc, afegiu-hi els bolets i la picada. Jo en aquesta ocasió n'he fet servir de pot, la passada tardor la collita va ser molt minsa. Si utilitzeu bolets frescos, passeu-los abans per la paella amb una mica d'all trinxat.
Deixeu coure la vedella juntament amb els bolets uns 10-15 minuts i ja ho tindreu preparat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada