dijous, 1 de febrer de 2018

Empanada de fruits de mar

Sempre ve de gust una empanada, avui amb un farcit una mica diferent, molt bo. Animeu-vos a fer-lo!!


Ingredients:

 Per la massa:

500g de farina
200ml d'aigua
100l d'oli del sofregit
10g de llevat fresc
10g de sal
1 culleradeta de pebre vermell
1 ou per pintar la massa

Pel farcit:

2 cebes grosses
3 tomates grosses
400g de tonyina
150g de bastonets de cranc

1 Kg de musclos
Sal i oli ( mínim150ml)
1 culleradeta de sal

Preparació:

El primer que heu de fer, és el sofregit ja que utilitzarem l'oli sobrant per fer la massa. Poseu una paella al foc, afegiu-hi l'oli i sofregiu-hi la ceba tallada en juliana, afegiu-hi la sal. Un cop estigui una mica enrossida, poseu-hi la tomata triturada. Deixeu-ho coure tot junt fins que estigui la tomata ben cuita. Reserveu l'oli que us hagi sobrat.




Prepareu ara la massa. Si teniu un robot, aprofiteu-lo. Jo com totes les masses, la faig a la cooking chef. Poseu-hi tots els ingredients i amasseu-ho fins que quedi una massa homogènia (velocitat 1, 5 minuts). Si no teniu robot, poseu tots els ingredients en un bol gros i amasseu-ho fins formar una bola. Poseu la massa en un bol i tapeu-la amb un drap. Deixeu-la reposar 1 hora.

Mentre reposa la massa podeu anar preparant el farcit. Coeu al vapor els musclos. Un cop cuits, traieu la carn de les cloves i reserveu. Barregeu el sofregit amb la tonyina, els bastonets de cranc tallats a trossos i els musclos també tallats a trossos.
Talleu la massa en dues meitats, una una mica més grossa que serà la base i la més petita que servirà per tapar l'empanada.
Estireu la massa fins aconseguir la mida d'una plata de forn. Repartiu per sobre el farcit.


Poseu al damunt la tapa també estirada. Per ajuntar les bores de la base i la tapa podeu anar doblegant la part de sota que us sobri pinçant-la amb la tapa. Si us sobra una mica de massa podeu retallar alguna forma per adornar l'empanada. Pinteu l'empanada amb l'ou batut.


Poseu l'empanada al forn a 180º durant uns 45 minuts, veureu que està cuita quan agafi un bonic color daurat.

3 comentaris:

  1. Les empanades sempre m'agraden, són com les croquetes! I aquest farcit de fruit de mar em sembla genial!!!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix
  2. per un àpat ben bo, i versàtil, admet mil maneres de fer-les. La solució a un bon sopar!

    Bet Carbonell
    llepol.cat

    ResponSuprimeix