dimarts, 26 de juny del 2012

Galetes de mantega

Aqui us poso una recepta de galetes. Són les típiques de pastisseria, que si les proveu de fer veureu que no tenen cap dificultat i queden molt bones. Jo unes quantes les banyo amb xocolata negra, però ho podeu fer amb xocolata blanca o de llet, com més us agradin. Si seguiu els consells que us dono al final, no us poden fallar!!


Ingredients (40 galetes):

250 gr de farina de força
200 gr de mantega
100 gr de sucre llustre
Ratlladura d'una llimona
1 sobre de vainilla
1 ou
Un polsim de sal
250 gr de xocolata negra

Preparació:

Deixeu amb antelació la mantega a temperatura ambient fins que quedi amb una consistència tova. Barrejeu-la amb la sal, el sobre de vainilla, la ratlladura de llimona i el sucre. Remeneu fins que us quedi una massa homogènia. Afegiu-hi l'ou i la farina. Torneu a remenar fins que quedin tots els ingredients ben units. Poseu en una màniga pastissera una boquilla  estrellada perque quedi una forma ondulada a les galetes.

Poseu la massa dins la màniga pastissera i aneu-les distribuint en una plata del forn.
Feu les formes que més us agradin.
Poseu-les al forn preescalfat a 180º uns 10 o 15 minuts, fins que estiguin
daurades.
Deixeu-les refredar i ja les podreu banyar amb la xocolata. Poseu al microones la xocolata, vigilant que no es cremi. Introuiu-hi les galetes i poseu-les a refredar sobre un paper sulfuritzat o de silicona.

Consells:

- Feu servir farina de força i no normal o de pastisseria, sino la massa un cop al forn perd la forma de la galeta.
- Feu servir mantega i no margarina, sino també perdrà consistència. Si no us voleu esperar tanta estona a que la mantega quedi toba a temperatura ambient, poseu-la al microones. Utilitzeu la funció de descongelar i anireu més ràpid. No us recomano fer-ho a potències altes ja que es desgà molt ràpid i la massa no queda tan bé.
-Si voleu que la xocolata un cop banyades les galetes es refredi depressa, poseu-la uns minuts al congelador.





1 comentari: