Ingredients (6-8 persones):
4 pomes golden o reineta
100 g de sucre
50 g de mantega
1 làmina de pasta de full
Preparació:
Primer prepareu les pomes. Peleu-les i treieu-les-hi el cor. Talleu-les en 4 talls si són petites o en 6-8 si són grosses. Tot seguit prepareu el caramel. En una paella que pugui anar al forn poseu el sucre i la mantega. Quan es comenci a fondre tot, barregeu-lo una mica fins que agafi color, vigileu que no se us cremi.Treieu la paella del foc. Poseu els trossos de poma ben posats en forma circular i amb la part arrodonida cap a baix. Disposeu a sobre la poma la làmina de pasta de full, intentant que s'introdueixi una mica cap a dins pels costat. Punxeu la massa de pasta de full amb una forquilla o amb un ganivet de punxa.
Ara ja el podreu enfornar. Haureu de tenir el forn precalentat a 180º. Deixeu-lo en el forn uns 45 minuts.
Un cop la pasta de full estigui daurada, treieu-lo del foc i deixeu-lo refredar uns 5 minuts. Passat aquest temps doneu la volta sobre un plat de presentació. No espereu que estigui fred del tot ja que se us pot quedar enganxat el caramel a la paella i se us desmuntarà la Tatin. Servida tèbia amb una mica de gelat de vainilla, és boníssim, però us la podeu menjar freda, que tampoc deixa d'estar bona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada