Ingredients (40 galetes):
250 gr de farina de força200 gr de mantega
100 gr de sucre llustre
Ratlladura d'una llimona
1 sobre de vainilla
1 ou
Un polsim de sal
250 gr de xocolata negra
Preparació:
Deixeu amb antelació la mantega a temperatura ambient fins que quedi amb una consistència tova. Barrejeu-la amb la sal, el sobre de vainilla, la ratlladura de llimona i el sucre. Remeneu fins que us quedi una massa homogènia. Afegiu-hi l'ou i la farina. Torneu a remenar fins que quedin tots els ingredients ben units. Poseu en una màniga pastissera una boquilla estrellada perque quedi una forma ondulada a les galetes.Poseu la massa dins la màniga pastissera i aneu-les distribuint en una plata del forn.
Feu les formes que més us agradin.
Poseu-les al forn preescalfat a 180º uns 10 o 15 minuts, fins que estiguin
daurades.
Deixeu-les refredar i ja les podreu banyar amb la xocolata. Poseu al microones la xocolata, vigilant que no es cremi. Introuiu-hi les galetes i poseu-les a refredar sobre un paper sulfuritzat o de silicona.
Consells:
- Feu servir farina de força i no normal o de pastisseria, sino la massa un cop al forn perd la forma de la galeta.- Feu servir mantega i no margarina, sino també perdrà consistència. Si no us voleu esperar tanta estona a que la mantega quedi toba a temperatura ambient, poseu-la al microones. Utilitzeu la funció de descongelar i anireu més ràpid. No us recomano fer-ho a potències altes ja que es desgà molt ràpid i la massa no queda tan bé.
-Si voleu que la xocolata un cop banyades les galetes es refredi depressa, poseu-la uns minuts al congelador.
T'han quedat precioses i semblen talment de pastisseria!!!
ResponElimina