Ingredients per la coca ( 2 coques grosses):
220 ml de llet1 culleradeta de sal
2 sobres de sucre avainillat
2 ous
60 gr de sucre
100gr de mantega desfeta
550 gr de farina
1 sobre de llevat sec (especial per fer pa)
fruita confitada a gust
Ingredients per la crema pastissera:
500 ml de llet100 gr de sucre
4 rovells d'ou
40 gr de maizena
1 branca de canyella
Pela de llimona
Preparació:
Primer de tot, prepareu la crema pastissera, així quan la necesiteu ja esatarà freda. Poseu a infusionar la llet amb la branca de canyella i la pela de llimona. En un bol barregeu el sucre, els rovells d'ou i la maizena, fins aconseguir una pasta sense grumolls. Quan la llet estigui a punt de bullir, aboqueu-ne una mica sobre la barreja anterior per tal que s'hi dilueixi. Afegiu-la a l'altra llet i no deixeu de remenar fins que espesseixi. Deixeu-la refredar.Per preparar la coca, s'utilitza la recepta de la massa de brioix. Per amassar la massa he fet servir la cooking chef amb el braç d'amassar.
Poseu en un bol, tots els ingredients de la massa i amasseu-la uns 20 minuts a velocitat lenta. Veureu que us queda una massa molt elàstica i brillant. En aquest punt, haureu de fer les coques. Les quantitats donen per per dues coques de la mida de la plata del forn, jo en aquesta ocasió n'he fet una de grossa i dues de més petites. Dividiu la massa en la quantitat de coques que volgueu fer i amb un corró estireu-les. Deixeu-les amb un gruix d'1 cm. Poseu la crema pastissera dins una màniga pastissera i repartiu-la en forma d'enreixat sobre la coca. Distribuïu-la en els quadrats on no hi ha crema. Si voleu podeu pintar la massa amb ou i espolseu-la amb sucre, així us quedarà d'un color daurat.
Deixeu-les llevar en un lloc reservat de les corrents d'aire. Trigaran aproximadament una hora (depen de la temperatura ambient) en llevar. En aquest punt, coeu-les al forn preescalfat a 200º, uns 20 minuts.
Veureu que queda una massa molt esponjosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada