Nova proposta del Desafio en la cocina., de la Mabel de A nadie le amarga un dulce. En aquesta ocasió una proposta anglesa, tot i que el nom ens faci pensar que és d'origen escocès. La recepta sorgeix de la botiga de Londres Fortnum & Mason. Es solen menjar freds, acompanyats amb una amanida. Són ideals per dur a un picnic o per deixar preparats aquests dies de platja o piscina que ja s'acosten.
Ingredients (8 ous):
8 ous750g de carn picada o butifarra
All i julivert
Sal
Farina
Pa ratllat
1 ou per arrebossar
Salsa de tomata amb alfàbrega:
500g de tomata6 fulles d'alfàbrega
Preparació:
Poseu aigua en un pot i afegiu-hi els ous. Quan comenci a bullir compteu uns 12 minuts de cocció. Quan estiguin cuits refredeu-los sota l'aigua i peleu-los. Reserveu-los. Prepareu ara la carn picada. Poseu-la en un bol, afegiu la sal, l'all picat i el julivert tallat petit. Remeneu-ho tot, fins que quedi homogeni.
Agafeu una bola de carn picada i exteneu-la sobre la taula. Passeu l'ou per farina i poseu l'ou al mig de la carn picada extesa. Embolcalleu els ous amb la carn picada fins a formar una bola.
Passeu les boles per ou batut i després per pa ratllat.
En aquest punt podeu per dues coses per coure'l. Podeu fregir en oli d'oliva els ous o bé coure'ls al forn. Jo he optat per la segona opció, per tal que siguin una mica menys greixosos i més saludables. Si opteu per aquesta cocció, poseu-los al forn a 180º i aneu-los girant a mesura que es vagin quedant daurats, trigarà aproximadament uns 45 minuts.
Mentre es van coent els ous, podeu anar preparant la salsa de tomata per acompanyar. Peleu les tomates i talleu-les a quadradets. Poseu una paella a
l foc amb oli i quan estigui calent afegiu la tomata i deixeu que es cogui. A l'últim moment, afegiu les fulles d'alfàbrega tallades ben petites.
Serviu els ous acompanyats d'una amanida i de la salsa de tomata amb alfàbrega.
se ven muy ricos y de lo mas apetecibles, bicos
ResponEliminaTe quedaron geniales
ResponEliminaTe han quedado estupendos, muy ricos!!!!
ResponEliminaBesos
Ainss es que las salsas de toates me pierden, te quedaron estupendos Sussi
ResponElimina