diumenge, 24 d’agost del 2014

Espatlla de xai al forn

Quan no es té massa ganes de cuinar, no hi ha com cuinar al forn, només cal un cert control i ens despreocupem d'estar pendents del foc. Normalment el xai el faig amb herbes però en aquesta ocasió volia canviar una mica i he fet la recepta de l'Eduard del blog De plat en plat. I com bé diu ell al blog ens hem barallat per les patates!!!



Ingredients (4 persones):

2 espatlles de xai
1 got de vi ranci
1 got de conyac
1 got de caldo o aigua
Oli d'oliva extra verge
2 fulles de llorer

Preparació:

Preescalfeu el forn a 150º. Salpebreu les espatlles i poseu-les en una plata alta de forn. Regueu-les amb el vi ranci, el conyac i el caldo.


Afegiu el llorer. Poseu-lo al forn i deixeu-lo 2 hores. Aneu-lo regant amb el líquid de cocció i a la meitat de la cocció (1 hora), doneu la volta a les espatlles i afegiu les patates tallades a trossos no massa grossos o a rodanxes. Quan veieu que ja està cuit, pugeu la temperatura del forn a 250º i deixeu-les fins que estiguin dauradetes. Serviu-les calentes acompanyades de les patates.



5 comentaris:

  1. Que bo! és una recepta senzilla amb un resultat espectacular!!

    Petons!

    ResponElimina
  2. El cordero bien cocinado es una delicia, te ha quedado genial y las patatas tienen que estar de morirse.Un beso de Vanessa de Il Prezzemolo Tritato

    ResponElimina
  3. Hola,
    La foto no hace justicia no por casualidad. Estamos hablando o leyendo recetas de carne de primera.
    Si salpimentas las paletillas y le pones un poco de manteca de cerdo ibérico para que enganche la sal y pimientay, pones una cabeza entera de ajos, veras la diferencia en el sabor (en la foto no lo sé).
    Saludos

    ResponElimina
  4. El traductor debe ir a la escuela otra vez,

    ResponElimina
  5. El traductor debe ir a la escuela otra vez,

    ResponElimina