dimecres, 22 d’abril de 2015

Roses de Sant Jordi de poma


 No hem de perdre les tradicions i a casa nostra no hi ha dia més especial que el dia de Sant Jordi. La tradició mana regalar a l'estimada una rosa i a l'estimat un llibre. Així és que sortiu al carrer a gaudir d'aquest bonic dia i regaleu llibres, roses, abraços i petons!!!! Que gaudiu d'un bon SANT JORDI!!!

Sant Jordi té una rosa mig desclosa,
pintada de vermell i de neguit;
Catalunya és el nom d'aquesta rosa,
i Sant Jordi la porta sobre el pit.
La rosa li ha contat gràcies i penes
i ell se l'estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món.

Josep Maria de Segarra (1894-1961)


Ingredients (12 roses):

2 pomes golden
Una mica de melmelada (al gust)
100ml d'aigua
2 cullerades de sucre morè
1 làmina de pasta de full
Colorant vermell

Preparació:

Traieu el cor a les pomes i talleules a làmines ben fines. Posseu un cassó al foc amb les pomes, l'aigua i el sucre.

Deixeu-ho coure a foc baix fins que les pomes estiguin toves (15min. aprox). Afegiu una mica de colorant pocs minuts abans no acabi la cocció. 






Enretireu les pomes del foc i  escorregueu-les amb un colador. Preescalfeu el forn a 180º. Estireu la làmina de pasta de full i talleu rectangles d'uns 18cm de llarg i uns 4 cm de gruix. Repartiu per sobre la pasta de full una mica de melmelada. Situeu a sobre les pomes ben posades, una al costat de l'altra, de manera que sobresurtin de la pasta de full i encavalcades entre sí.


Enrosqueu la tira de pasta de full amb la poma de manera que us vagi quedant la forma d'una rosa. Poseu les roses en motllos de magdalenes i enforneu-les.


Deixeu-les al forn fins que la pasta de full estigui daurada, aproximadament uns 20 minuts.

Recepta del bloc Fem un mos.


1 comentari:

  1. Aquest pastís de poma ens agrada molt a casa, sempre llueix molt i no és gens dificil preparar. Però mai l'hi hem ficat colorant, m'ho apunto!
    Que tingueu una diada genial!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina