divendres, 21 d’agost de 2015

Costelló de porc amb albercocs

Tot i que a l'estiu no és massa agraït cuinar amb el forn (per la calor que desprèn), si que ho és no haver d'estar pendent de la cocció. Així que aquest plat, és perfecte per preparar-lo amb antelació o inclús deixar-lo anar fent al forn mentre estem a la piscina o a la platja. A casa ens encanta els contrastos entre dolç i salat així que aquest plat ha tingut un molt d'èxit.


Ingredients (4 persones):

8 tires de costellò (costella de porc)
8 abricocs
Sal i oli d'oliva extra
1 got de vi ranci
1 got d'aigua
Mel
Una cullerada de mantega (opcional)

Preparació:

Escalfeu el forn a 200º. Poseu l'aigua i el vi ranci dins una plata. Poseu el costelló amb la carn cap per avall un cop salat.


Introduïu-lo al forn i deixeu-lo durant 30 minuts. Passats els 30 minuts, gireu el costelló, poseu els albercocs tallats per la meitat i la mel per sobre del costelló.


Deixeu-lo coure uns 30 minuts més. Si un cop està cuit el costelló encara queda molta salsa líquida, poseu-la a reduir en un cassó. Quan comenci a espessir, afegiu-hi la mantega i deixeu que emulsioni. Serviu el costelló a tires, acompanyat de la salsa i dels albercocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada