dimarts, 25 d’agost del 2015

Peres al cafè amb gelat de canyella

Fa dues setmanes vam anar a dinar a Maçanet de Cabrenys, al restaurant La Quadra. De postres tenien aquestes peres i no les havia tastat mai. M'encanten les peres al vi i com que tampoc puc viure sense cafè, l'èxit estava assegurat. La combinació a més amb el gelat de canyella és deliciosa. Només d'arribar a casa em vaig posar a buscar receptes de gelat de canyella, (penjada anteriorment) i les peres al cafè. No vaig trobar cap recepta de peres al cafè i he fet aquesta provatura, que per cert ha resultat!! Boníssimes, no trigueu a tastar-les.


Ingredients:

5 peres conference
350g de sucre
350ml d'aigua
2 cullerades soperes de cafè soluble
Pela de llimona
1 branca de canyella
Gelat de canyella (recepta aquí)

Preparació:

Poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la pela de llimona i la branca de canyella. Mentre, peleu les peres i talleu-les per la meitat i traieu-les hi el cor.


Quan comenci a bullir, afegiu-hi el cafè. Remeneu i afegiu-hi les peres.







Deixeu-les coure fins que al punxar-les les noteu cuites, trigaran uns 40 minuts a foc baix (depèn de les peres i de la seva mida). Si veieu que un cop cuites les peres, l'almívar està molt líquid, podeu coure una estona més l'almívar sense les peres fins que tingui la consistència que vulgueu. Tingueu en compte però que sempre un cop fred s'espesseix una mica. 

 
Deixeu refredar les peres i l'almívar de cafè i les podeu guardar en un tupper a la nevera fins al moment de servir-les. Quan les aneu a servir, traieu uns minuts abans del congelador el gelat de canyella. Poseu en un plat de servir la pera i per sobre una mica d'almívar de cafè. Acompanyeu d'una bola de gelat. Serviu ràpid, abans no es desfaci el gelat!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada