dijous, 13 d’agost del 2015

Salmorejo cordobès

Enguany amb aquestes calors, ve molt de gust les sopes fredes, a casa, al meu fill i a mi ens encanta el gazpacho però encara no havia provat mai el salmorejo i realment també és deliciós. Si no us agrada el pebrot o el cogombre, aquest salmorejo us encantarà. Així que aquest estiu anem alternant, aprofitant les tomates de l'hort de la meva mare, 100% natural!!!


Ingredients (4 persones):

1 Kg de tomates madures
1 grà d'all
200g de molla de pa del dia anterior
25g de vinagre
150g d'oli d'oliva extra verge
1 culleradeta de sal

Per acompanyar:

1 ou dur
4 llesques de pernil salat tallat a daus


Preparació:

Talleu les tomates a daus grossos i poseu-los en el bol de la Keenwood (o batedora). Tritureu-ho ben triturat. Poseu en un bol la molla de pa. Passeu la tomata triturada per un colador xinés i aboque-la sobre la molla de pa (jo he utilitzat un deliciós pa d'espelta). 


Deixeu que es remulli amb la salsa de tomata durant uns 10 minuts. Un cop remullat el pa, aboqueu tota la mescla un altre cop al bol de la batedora, afegiu el gra d'all i torneu-ho a triturar tot a màxima potència. Mentre es va triturant, afegiu la sal, el vinagre i l'oli d'oliva. Deixeu fins que quedi una textura ben fina i homogènia. Poseu el salmorejo en un recipient i guardeu-lo a la nevera. Per acompanyar podeu posar un ou dur, bulliu-lo en aigua durant 12 minuts, peleu-lo i talleu-lo a dauets, reserveu. Talleu el pernil també a daus. Quan l'aneu a servir, poseu el salmorejo en uns bols o plats de sopa i repartiu per sobre una mica de pernil i ou trossejat, podeu acabar amb un raig d'oli d'oliva. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada