Ja passades les vacances, tornem a la rutina de la feina i també a la deliciosa rutina del Desafio en la cocina. A més aquest cop és especial ja que la Mabel del blog A nadie le amarga un dulce, deixa el Desafio. Molts blogs comencen i pleguen però ella és especial ja que era una de les reptadores i a més, és la que tinc més a prop, a Girona. Així que aquest mes hem pogut triar una recepta del seu blog, (difícil amb tantes i tant bones!). Jo he triat aquesta amb els filets de porc, ha estat un èxit, us la recomano. Des d'aquí Mabel una abraçada molt forta!!!
Ingredients (4 persones):
1-2 filets de porc (depenent mida)8 talls de bacon
Sal i pebre
Oli d'oliva E.V
Per l'allioli:
250ml d'oli de girasol1 ou (a temperatura ambient)
2 grans d'all mitjans o 1 de gros
50g de sobrassada
2 culleradetes de mel
Sal
Preparació:
Talleu el filet a medallons del mateix gruix o una mica menys que el bacon.
Embolcalleu amb el bacon els trossos de filet, que us quedi a dalt i a baix la part tallada. Per fixar els talls de bacon podeu utilitzar un escuradents, si n'agafeu uns de bonics els podeu deixar per la presentació del plat.
Salpebreu la carn i poseu una paella amb oli al foc. Quan l'oli estigui calent, a foc mitjà aneu coent els trossos de filet, per tots els costats, pel bacon també. El filet si el coeu massa pot quedar molt fibrós, així que el punt de cocció és important, tampoc pot quedar cru. Si feu pressió amb el dit sobre el filet pel mig i noteu que està tou, vol dir que encara està cru. Quan comenci a estar dur al tacte, vol dir que ja està cuit.
Mentre es va coent el filet, podeu preparar l'allioli. Poseu en el bol de la batedora, l'ou l'all a trossets i la sal. Comenceu a batre amb la batedora a velocitat baixa i aneu afegint a poc a poc l'oli.
Un cop el tingueu ben lligat, afegiu-hi la sobrassada i la mel. Bateu amb compte fins que estigui ben afegit.
Un cop tingueu els filets cuits, prepareu el grill del forn. Poseu els filets en una plata que pugui anar al forn i poseu per sobre l'allioli de sobrassada. Introduïu-los al forn i deixeu-los fins que estiguin daurats. Emplateu i serviu!!!
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
ResponEliminaSaygılar.
Buah, debe de estar increíble, que cosa más buena!
ResponEliminaLa haré seguro!
Besos
Ummm un plato espectacular, qué receta más rica y rápida de preparar.
ResponEliminaLa dejo en pendientes
Besos
Una receta espectacular.Besos
ResponEliminaAmb un allioli semblant he fet algun cop el bacallà. Amb el filet de porc també ha de quedar boníssim!
ResponEliminaQuina pinta... i amb aquest allioli tant original... ha de quedar deliciòs i a més molt vistòs, m'emporto la recepta!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Estuve apuntito de decantarme por esta receta tambien!! y la tengo pendiente porque debe ser una ricura! un saludo guapa
ResponEliminaQué original y deliciosa... me rechifla la sobrasada... mmmmmm
ResponEliminaUn plato de lujo!! queda perfecto en sabor y en presentacion!! Bs.
ResponElimina¡Qué bueno madre mía! A mí se me escapó esta receta... pero viendo cómo es de rica y fácil, esta me la reservo para "una ocasión especial" jejeje... un besuco, Luz.
ResponEliminaEsta fue una de las recetas finalistas, así que la tengo pendiente. Como estuvimos en Mallorca este verano nos vinimos con algo de sobrasada. A ver si nos decidimos y la hacemos. Te ha quedado con una pinta estupenda
ResponEliminaPues que fácil y que rico y con la sobrasada ya para no parar de comer.
ResponEliminaPerfecto para cuando hay invitados, con la presentación hemos de quedar de fábula.
Besitosss