Desafío en la cocina. Aquest mes la proposta un babà. És un postre típic de França i també de Nàpols. Segons la wikipèdia l'origen del pastís és rus i polac, sembla ser que el rei Estanislao de Polònia el va introduir a França. Allí es va fer molt famós i molts pastissers el van adoptar i millorar la recepta. Avui us deixo la versió al rom. Resulta un bescuit més esponjós que els típics i que el bany amb rom li dona una textura de "borratxo" boníssima.
Podeu trobar més versions de la recepta dels meus companys del Desafío aquí.Ingredients (8 persones):
Pel bescuit:
10g de llevat de flaquer60ml de llet
280g de farina
40g de sucre
1/2 culleradeta de sal
2 ous
80g de mantega (temperatura ambient)
Per l'almívar al rom:
120g de sucre120ml d'aigua
60ml de rom
Pell de llimona o llima
Per la decoració:
Nata muntada300g de fruits vermells
2 cullerades de sucre llustre
Preparació:
Primer de tot prepararem el llevat. En un bol, posem una mica de llet tèbia, un pessic de sucre i el llevat.
Deixem que el llevat actuï durant 15 minuts. Passat aquest temps, posem en el bol de l'amassadora la farina, el llevat, els ous, el sucre, la sal i la llet. Posem el braç d'amassar i amassem durant uns 5 minuts.
Un cop la massa ja hagi agafat consistència, afegim la mantega pomada (a temperatura ambient). Amasseu durant 10 minuts més. Ha de quedar una massa homogènia però enganxosa.
Cobriu el bol amb un tros de film i deixeu llevat la massa durant 1 hora a temperatura ambient.
Passat el temps de repòs agafeu la massa i poseu-la en el motllo prèviament engrassat. Deixeu llevat una hora més, fins que dobli el seu volum.
En aquest punt, introduïu al forn prèviament preescalfat a 170ºC. Deixeu coure el babà durant 30 minuts. Mentre es cou el babà, prepareu l'almívar. Poseu el sucre, l'aigua i el rom en un cassó.
Afegiu la pela de llimona i deixeu coure durant uns 15 minuts fins que espesseixi. Cal que estigui una mica calent per banyar el babà. Un cop cuit el bescuit, deixeu temperar.
Banyeu amb l'almívar al rom
i deixeu el babà a la nevera fins l'endemà. Quan l'hagueu de servir, munteu la nata i poseu-la en una mànega pastissera amb un boquet rissat. Ompliu el forat del pastís amb la nata i decoreu per sobre amb fruits vermells. Si voleu podeu escampar una mica de sucre llustre per sobre.
Recepta del bloc Amuses bouche.
Soy una gran fan de los frutos rojos, y coronando este dulce el conjunto se ve simplemente delicioso. Besos.
ResponEliminaHa quedado precioso!! Y seguro que estaba de vicio!! desafío conseguido!!
ResponEliminaUfff!!. Llevo viendo babás casi 20 minutos y con el tuyo, se me hace complicado quedarme solo con uno, jeje.
ResponEliminaMuy buen resultado.
Besitos
Qué preciosidad de babá!
ResponEliminaQuin ritme Sussi! :) No pares!! I quines coses més bones que fas!! Mira, amb la recepta passada i aquesta, ja tens un bon àpat preparat! Fantàstic el babà!
ResponEliminaBon diumenge!
Este me lo comía yo enterito, porque la version mini me dejó con ganas de mas!! Bs.
ResponEliminaVeno de ver otros babás, pero viendo lo ricos que tiene que estar me gusta más tu versión a lo grande, seguro que con los pequeños te quedas con más ganas, buenísimo.
ResponEliminaUn beso.
Me gusta ese relleno todo un lujo..que ricos.
ResponEliminaBesitos
que bueno se ve , te ha quedado precioso , y se ve riqusimo , besitos
ResponEliminaQue bonito en forma de corona, me gusta mucho!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaOoh! no coneixia aquest pastís! té una molt bona pinta!! agafo la recepta!
ResponEliminaOoh! no coneixia aquest pastís! té una molt bona pinta!! agafo la recepta!
ResponEliminaI love baba!!!!!
ResponEliminaA Espaisucre en fèiem un banyat de vi negre que estava de vici total!!!!
El clàssic és aquest amb rom, unes postres de categoria!!!
Ooohhhhh... Com pot ser que no n'hagi fet mai de babà!!!???
ResponEliminaHi he de posar remei, i jen aviat!
Ptnts
Glòria
que pinta tan rica¡¡¡¡ me ha encantado.
ResponEliminabesos crisylaura