El turbot (rom o rèmol), és un dels peixos que més m'agraden. La seva consistència gelatinosa, fa que quedi una carn gustosa i compacta com a mi m'agrada. És ideal pels nens o per la gent (com jo) que no són massa amigues d'anar traient espines.. Us el recomano, al forn no dur cap feina fer-lo i queda deliciós!!
Ingredients:
1 turbot
Patates1 copa de vi blanc
1ceba de figueres
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Preparació:
Quan comprem el turbot, demanem que ens
marquin els talls, ens serà molt més fàcil per servir, i ens assegurem
que quedarà ben cuit per dins.
Pelem les patates, les tallem a rodelles i les
fregim una mica tomba i tomba, per tal de que a l’hora que tinguem el peix
cuit, les patates també. (Si el turbot és gros, trigarà més a coure i no caldrà fregir abans les patates, les podem posar en cru).
A la safata per coure el peix, posem primer
les patates que tenim una mica fregides, a sobre el peix salpebrat
i la ceba tallada a rodanxes, reguem amb un raig d’oli i el vi blanc.
Ho
portem al forn que tindrem preescalfat a 200º C. Deixem coure durant uns vint
minuts, de tant en tant anirem mullant el peix amb el suc que tenim a la
safata.
Es un peix deliciòs, amb aquesta textura tan particular. Sempre m'ha semblat un plat de diumenge espectacular!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana
Palmira
Un clàssic fàcil i absolutament saborós i saludable!! Genial!
ResponEliminaBon cap de setmana :)
Bonissim!!! Bon cap de setmana ��
ResponEliminaUn plat senzill però boníssim!! Un petó!
ResponElimina