Nova proposta de la Cocina Typical Spanish que a mi em serveix per cercar receptes de la nostra cuina catalana. La proposta d'aquest mes del bloc Codigo secreto 280 m'ha encantat: #elhábitosíhacealmonjeTS. Com bé diu el hastag, una recepta dels nostres monestirs. Com bona gironina he escombrat cap a casa i he recuperat aquests dolços que jo sincerament no en tenia constància. Tenen la textura d'una rosquilla. La recepta és de Sor Angèlica del Santíssim Sagrament i la Immaculada, recollida en el llibre de Javier de Sagastizabal "La cuina dels monestirs".
Ingredients:
2 ous200ml d'oli d'oliva
6 cullerades de sucre
1 cullerada de llevat Royal
1 pessic de bicarbonat
Farina (la que admeti)
Sucre llustre i canyella per arrebossar
Pela de llimona
Preparació:
Poseu els ous en un bol i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre el llevat i el bicarbonat.
Remeneu-ho i aneu afegint a poc a poc la farina. Aneu-la incorporant i afegiu-ne fins que veieu que la massa ja no s'enganxi a les parets del bol, jo he utilitzat uns 350g.
Poseu un cassó al foc amb oli, poseu una pela de llimona i espereu que estigui ben calent. Aneu fent boles i poseu les boles a coure dins l'oli.
Quan es vagin quedant rossos, aneu-les girant per que es coguin per tot arreu. Un cop cuites poseu-les en una plata amb paper de cuina. En un bol, poseu el sucre llustre i la canyella. Arrebosseu les broquetes amb la barreja de sucre i canyella i ja les tindreu preparades.
No coneixia pas aquestes broquetes però pels ingredients i el resultat han d'estar ben bones!
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
Mira qué bé i que facilet sembla. Serà questió de provarles !!!
ResponElimina
ResponEliminaSusi; Les trobo ben "divers", semblen fàcils de fer.
Salutacions Susi¡¡ :O)
No conocía esta receta, pero tiene muy buena pinta. Me ha recordado a la primera vez que descubrí los 'agujeros' de donut. Tendré que probarlos :)
ResponEliminaRiquisimos seguro! Y me ha hecho gracia ver los palillos de angelito...yo tambien los tengo!!! jejejeje
ResponEliminaNo los conocía pero me parece bastante apetecible, seguro que está riquísimo.
ResponEliminaQué curioso!! Se ven de lo más rico.
ResponEliminaCómo se aprende siempre cositas nuevas!!
Besos
Muy ricos seguro!! Besitos
ResponEliminaM'agraden moltíssim!!! I que bonica la presentació en brotxeta...és que dels monestirs surten uns dolços boníssims!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Se me han antojado un cuantas bolitas! que ricas!Besos!
ResponEliminaRicos!
ResponElimina