dilluns, 10 d’octubre de 2016

Broquetes

Nuestro nuevo logo!Nova proposta de la Cocina Typical Spanish que a mi em serveix per cercar receptes de la nostra cuina catalana. La proposta d'aquest mes del bloc Codigo secreto 280 m'ha encantat: #elhábitosíhacealmonjeTS. Com bé diu el hastag, una recepta dels nostres monestirs. Com bona gironina he escombrat cap a casa i he recuperat aquests dolços que jo sincerament no en tenia constància. Tenen la textura d'una rosquilla. La recepta és de Sor Angèlica del Santíssim Sagrament i la Immaculada, recollida en el llibre de Javier de Sagastizabal "La cuina dels monestirs".


Ingredients:

2 ous
200ml d'oli d'oliva
6 cullerades de sucre
1 cullerada de llevat Royal
1 pessic de bicarbonat
Farina (la que admeti)
Sucre llustre i canyella per arrebossar
Pela de llimona

Preparació:

Poseu els ous en un bol i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre el llevat i el bicarbonat.


Remeneu-ho i aneu afegint a poc a poc la farina. Aneu-la incorporant i afegiu-ne fins que veieu que la massa ja no s'enganxi a les parets del bol, jo he utilitzat uns 350g. 


Poseu un cassó al foc amb oli, poseu una pela de llimona i espereu que estigui ben calent. Aneu fent boles i poseu les boles a coure dins l'oli. 


Quan es vagin quedant rossos, aneu-les girant per que es coguin per tot arreu. Un cop cuites poseu-les en una plata amb paper de cuina. En un bol, poseu el sucre llustre i la canyella. Arrebosseu les broquetes amb la barreja de sucre i canyella i ja les tindreu preparades. 


A gaudir-ne!!

Podeu trobar el recopilatori dels meus companys aquí.

11 comentaris:

  1. No coneixia pas aquestes broquetes però pels ingredients i el resultat han d'estar ben bones!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Mira qué bé i que facilet sembla. Serà questió de provarles !!!

    ResponElimina

  3. Susi; Les trobo ben "divers", semblen fàcils de fer.
    Salutacions Susi¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. No conocía esta receta, pero tiene muy buena pinta. Me ha recordado a la primera vez que descubrí los 'agujeros' de donut. Tendré que probarlos :)

    ResponElimina
  5. Riquisimos seguro! Y me ha hecho gracia ver los palillos de angelito...yo tambien los tengo!!! jejejeje

    ResponElimina
  6. No los conocía pero me parece bastante apetecible, seguro que está riquísimo.

    ResponElimina
  7. Qué curioso!! Se ven de lo más rico.
    Cómo se aprende siempre cositas nuevas!!

    Besos

    ResponElimina
  8. M'agraden moltíssim!!! I que bonica la presentació en brotxeta...és que dels monestirs surten uns dolços boníssims!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  9. Se me han antojado un cuantas bolitas! que ricas!Besos!

    ResponElimina