dijous, 20 d’octubre de 2016

Trifle d'oreo, escuma d'speculoos i crema de xocolata

DESAFÍO EN LA COCINAAquest mes la proposta de Desafío en la Cocina és fer un Trifle. Es tracta d'una recepta que ve del Regne Unit i que segons la Wiquipèdia data de l'any 1596. Són un seguit de capes on s'alterna el bescuit amb diferents cremes i/o fruites. Com que la consigna de la Rocío era ser innovadors, m'he inventat aquesta recepta on la combinació ha resultat ser encertada, així que us la recomano.



Ingredients (4 persones):

1 bescuit
Galetes Oreo

Per la crema de xocolata:

3 rovells
350 ml de llet
100g de sucre
1 cullerada de midó o Maizena
70g de xocolata 70%

Escuma d'speculoos:

200ml de nata muntada
2 cullerades de crema d'speculoos

Preparació:

Per crear les múltiples capes de les que consta el trifle, primer de tot cal fer les cremes. Comenceu per la que més temps triga i cal tenir en compte que haurem de muntar el trifle un cop s'hagi refredat. Així que farem primer la crema de xocolata. Es tracta d'una crema pastissera normal, només que un cop cuita, hi afegirem la xocolata. Poseu a bullir la llet. En un bol, poseu els rovells, el sucre i el midó. 


Remeneu-ho bé. Quan la llet hagi bullir, espereu un moment a que s'atemperi i afegiu-ne una mica a la barreja d'ous. Mescleu per tal que es desfaci i s'integri bé a la llet. Acabeu de posar-ho tot al cassó i remeneu-ho bé. Aneu remenant fins que s'espesseixi. 


Quan tingueu la crema cuita, aparteu-la del foc i afegiu-hi la xocolata tallada a trossets petits, remeneu i reserveu. 


Per fer l'escuma d'speculoos, poseu en un bol la crema d'speculoos i afegiu-hi una mica de nata. 


Remeneu bé. Quan estigui ben integrada, afegiu-hi la resta de nata, ara incorporeu-ho amb moviments envolvents i amb cura de que no es baixi massa la nata. Reserveu. Agafeu les galetes d'Oreo i aixafeu-les fins que quedin com una sorra. Un cop preparades les cremes ja podreu muntar el trifle. Agafeu un recipient transparent. Al fons, poseu una mica de galetes Oreo, a sobre, poseu escuma d'especuloos amb una mànega pastissera,


 a sobre, crema de xocolata. Feu més capes amb bescuit i torneu a repetir les capes fins acabar amb una d'especuloos. Podeu decorar amb una galeta petita d'Oreo. 


Podeu trobar altres propostes dels companys aquí.

7 comentaris:

  1. Maravilloso, se ven las capas perfectamente y tiene que estar de rechupete. Mil gracias.

    ResponElimina
  2. ¡¡Estupendo!!. Una combinación realmente atractiva para meter la cuchara.
    Un besito

    ResponElimina
  3. Els trifles m'encanten però l'escuma de speculoos ...quina passada!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. ummmmm, una combinacion riqusimaaaa, yo quiero , besitos

    ResponElimina
  5. Espectacular mezcla de sabores, otro trifle que me voy a apuntar para probar. Besos.

    ResponElimina