dimecres, 1 de gener de 2020

Pavlova de Nadal

Ahir vam acomiadar l'any amb aquesta Pavlova amb decoració nadalenca. Aprofito per desitjar-vos a tots un feliç 2020.

 

Ingredients (6 persones):

160g de clares d'ou (unes 4 clares)
160g de sucre llustre
1 cullerada de maizena
unes gotes de vinagre
1/4 cullerada de cremor tàrtar
1 pessic de sal
Fruits vermells
200ml de nata montada

 

Preparació:

Per preparar la pavlova, primer preescalfeu el forn a 140º. Poseu les clares al bol de la batedora amb el polsim de sal. 
 
Munteu les clares, després d'uns minuts quan comencin a estar una mica muntades les clares, aneu afegint el sucre llustre a poc a poc i la maizena. Deixeu que es munti, uns 6 minuts a velocitat alta. Quan estigui la clara formant  pics, ja estarà apunt. 


Agafeu un full sulfurat i poseu-hi una mica de maizena. Repartiu per sobre la clara muntada. Per tal que sigui més nadalenca, la forma l'he fet com de tortell. Deixeu un gruix d'uns 2,5 cm. 



Introduïu la pavlova al forn, posició 2. Deixeu coure durant 1 hora i mitja. Quan estigui cuita, no treieu la pavlova del forn, obriu una mica la porta i deixeu-la refredar al temps que es refreda el forn. D'aquesta manera la pavlova queda cruixent i tova per dins.

 



Un cop estigui freda la pavlova, podreu repartir per sobre la nata muntada i decorar amb els fruits vermells. Gaudiu-ne!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada