dimecres, 6 de febrer del 2013

Coca de llardons

Arriba dijous gras i com no... toca coca de llardons. A casa sempre la faig amb pasta de full, així els meus fills que no són gaire de dolç també en mengen, si la faig massa dolça me l'haig d'acabar menjant jo i tampoc convé massa.....
És una coca senzilla  i amb un bon resultat, no deixeu de tastar-la!!


Ingredients (8-10 persones):

2 fulls de pasta de full rectangular
250g de llardons
1 ou batut
150g d'ametlles o pinyons
150g de sucre



Preparació:

Preescalfar el forn a 200º. Agafar els fulls de pasta de full i poseu-los sobre la taula de treball. Talleu de cada full 1/3. Ajunteu els dos trossos petits que heu retallat i ajunteu-los amb una mica d'aigua. D'aquesta manera us sortiran 3 tires de pasta de full. Agafeu la primera tira, enfarineu la taula de treball i estireu-la amb un corró. Repartiu per sobre la meitat dels llardons. Estireu la segona tira de pasta de full i poseu-la a sobre dels llardons. Repartiu per sobre l'altre meitat de llardons.


 Estireu l'última tira de pasta de full i poseu-la a sobre dels llardons. Veureu que amb aquestes quantitats, si estireu bé en tindreu per omplir una plata de forn. Retalleu les bores aconseguint un rectangle. Agafeu les puntes de les vores i entreu-les una mica cap a dins fent una mica de dibuix. Pinteu la coca amb l'ou batut i repartiu per sobre les ametlles o els pinyons.



 Repartiu per tota la superfície el sucre, no tingueu por de que n'hi hagi molt ja que amb l'escalfor del forn es fon i forma una capa cruixent!!










7 comentaris:

  1. Felicitatas pel blog!!! M'agrada molt

    ResponElimina
  2. Boníssima, Sussi! Amb ametlles filatejades deu quedar molt aromàtica. Jo la faig amb pinyons, normalment. La provaré! Petons i bon dijous gras!

    ResponElimina
  3. que pintaza ! tiene que estar deliciosa bicos

    ResponElimina
  4. Molt molt bona, és la meva coca preferida però aquest any em quedaré sense perquè trobar llardons a Lombardia és impossible!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Jo, que he sigut una de les afortunades de prova-la us puc dir: BO-NÍS-SI-MAAA!!! Avui mateix la faig a casa, a veure si arriba a la categoria de la de la Sussi.
    Petons,companya!
    Anna

    ResponElimina
  6. Ohhh!! La coca de llardons ens torna dèbils a tots!! Penso fer-la ja!!

    http://bonprofitbarcelona.blogspot.com.es/

    ResponElimina