dimarts, 2 de setembre del 2014

Tatín de préssec

Aprofitant la temporada de préssecs, he fet aquesta tatin. És una adaptació de la tatin clàssica que la podeu trobar a aquest enllaç amb poma. Aquest pastís francès es pot fer amb qualsevol fruita que tingui una certa consistència i que no es desfaci massa al coure's. 

Ingredients (6-8 persones):

4-5 préssecs
 100 g de sucre
50 g de mantega
1 làmina de pasta de full

Preparació:

Primer prepareu els préssecs. Peleu-los i traieu-los el pinyol. Talleu-les en 4 talls si són petites o en 6-8 si són grosses. Tot seguit prepareu el caramel. En una paella que pugui anar al forn poseu el sucre i la mantega. Quan es comenci a fondre tot, barregeu-lo una mica fins que agafi color, vigileu que no se us cremi.




Traieu la paella del foc. Poseu els trossos de préssecs ben posats en forma circular  i amb la part arrodonida cap a baix.


Disposeu a sobre la poma la làmina de pasta de full, intentant que s'introdueixi una mica cap a dins pels costat. Punxeu la massa de pasta de full amb una forquilla o amb un ganivet de punxa.


 Ara ja el podreu enfornar. Haureu de tenir el forn precalentat a 180º. Deixeu-lo en el forn uns 45 minuts. Un cop la pasta de full estigui daurada, treieu-lo del foc i deixeu-lo refredar uns 5 minuts. Passat aquest temps doneu la volta sobre un plat de presentació. No espereu que estigui fred del tot ja que se us pot quedar enganxat el caramel a la paella i se us desmuntarà la Tatin.



5 comentaris:

  1. Deliciós! Em sembla fantàstic que aprofitant la temporada de préssecs, l'hagis fet amb aquesta fruita, ha d'estar boníssima!

    Sens dubte, és dels meus postres preferits ;) Petons!

    ResponElimina
  2. Quina pintassa!! de préssec no l'he provat mai, però m'imagino que ha d'estar tan o més bo que el clàssic de poma, així que l'haurem de provar ;)

    ResponElimina
  3. La tatin és de les meves tartes peferides. I amb préssecs de temporada és deliciosa!

    ResponElimina