Si un dia voleu quedar bé amb els vostres convidats, us recomano que feu aquest plat. És molt vistós i queda boníssim. Aquesta recepta, la vaig publicar a la revista del meu poble Forn d'Anells i m'havia quedat al calaix. La proposta era una recepta amb calamars. Aquest cefalòpode Loligo vulgaris, pot ser la base de diferents i ben variades receptes. En aquesta ocasió us proposo fer-los farcits de carn i cuits en una salsa amb la seva pròpia tinta.
Ingredients (4 persones):
12 calamars de mida mitjana
300g de carn de vedella picada
200g de carn de porc picada
2 cebes grosses + 1 petita pel farcit
1/2 kg de tomates madures
Tinta de calamar
Oli i sal
Preparació:
Per començar prepareu la salsa. En una cassola, poseu una mica d'oli i sofregiu les dues cebes triturades,
quan estigui una mica rossa, afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu-ho coure uns 15 minuts fins que estigui cuita la salsa.
quan estigui una mica rossa, afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu-ho coure uns 15 minuts fins que estigui cuita la salsa.
Mentre es cou la salsa, netegeu bé els calamars, traieu la pell o tel que els recobreix. Separeu i guardeu els tentacles i les aletes. Podeu aprofitar la bossa de la tinta (és una bosseta fosca i platejada que es troba a les vísceres) per la salsa o bé podeu comprar-ne (necesitem 2 bossetes de tinta). Quan tingueu els calamars nets, gireu-los com si fos un mitjó i us estalviareu de tancar els calamars amb un escuradents. Al girar-los, quan es couen i contrauen es tanquen i per tant el farcit no surt del calamar. Si no els voleu girar, un cop farcits, els tanqueu posant un escuradents. Prepareu el farcit. Poseu en una paella una mica d'oli i sofregiu la ceba petita picada, quan estigui una mica daurada, afegiu la carn picada i les aletes i tentacles picats.
Coeu bé el farcit. Quan s'hagi refredat una mica, farciu amb la farsa preparada els calamars. No els farciu del tot ja que els calamars al coure's tendeixen a contraure's.
Coeu bé el farcit. Quan s'hagi refredat una mica, farciu amb la farsa preparada els calamars. No els farciu del tot ja que els calamars al coure's tendeixen a contraure's.
Que ricos, bien rellenitos y en su tinta, todo un manjar.
ResponEliminaBesos
Gracias!!!
EliminaAquests calamars són de luxe, amb el seu farcit de carn i la salsa de tinta. Genials. Petons.
ResponEliminaLlueixen molt merci!!!
EliminaQuin gust poder estar convidada per menjar aquests calamars!
ResponEliminaNo sabia això de donar-lis la volta con mitjons per que es tanquin sols... la propera vegada que en compro els prepararé d'aquesta manera perque tinc molta curiositat...
Una abraçada,
Palmira
És ideal girar-los, t'estalvies l'escuradents, ja em diras..
EliminaSemblen boníssims... quina gana, a aquesta hora!!
ResponEliminaMerci, petons Marina!!
EliminaEls calamars farcits són el plat preferit de la meva fillola :)
ResponEliminaUna bona llesca de pa i a disfrutar!!
Són unes goumets ja aquestes nenes Gemma!!
Elimina