Aprofitant la temporada de préssecs, he fet aquesta tatin. És una adaptació de la tatin clàssica que la podeu trobar a aquest enllaç amb poma. Aquest pastís francès es pot fer amb qualsevol fruita que tingui una certa consistència i que no es desfaci massa al coure's.
Ingredients (6-8 persones):
4-5 préssecs100 g de sucre
50 g de mantega
1 làmina de pasta de full
Preparació:
Primer prepareu els préssecs. Peleu-los i traieu-los el pinyol. Talleu-les
en 4 talls si són petites o en 6-8 si són grosses. Tot seguit prepareu
el caramel. En una paella que pugui anar al forn poseu el sucre i la
mantega. Quan es comenci a fondre tot, barregeu-lo una mica fins que
agafi color, vigileu que no se us cremi.
Traieu la paella del foc. Poseu els trossos de préssecs ben posats en forma circular i amb la part arrodonida cap a baix.
Disposeu a sobre la poma
la làmina de pasta de full, intentant que s'introdueixi una mica cap a
dins pels costat. Punxeu la massa de pasta de full amb una forquilla o
amb un ganivet de punxa.
Ara ja el podreu enfornar. Haureu de tenir el forn precalentat a 180º. Deixeu-lo en el forn uns 45 minuts. Un cop la pasta de full estigui daurada, treieu-lo del foc i deixeu-lo
refredar uns 5 minuts. Passat aquest temps doneu la volta sobre un plat
de presentació. No espereu que estigui fred del tot ja que se us pot
quedar enganxat el caramel a la paella i se us desmuntarà la Tatin.
Deliciós! Em sembla fantàstic que aprofitant la temporada de préssecs, l'hagis fet amb aquesta fruita, ha d'estar boníssima!
ResponEliminaSens dubte, és dels meus postres preferits ;) Petons!
Quina pintassa!! de préssec no l'he provat mai, però m'imagino que ha d'estar tan o més bo que el clàssic de poma, així que l'haurem de provar ;)
ResponEliminahummmmmmmmmmmm que bo
ResponEliminaLa tatin és de les meves tartes peferides. I amb préssecs de temporada és deliciosa!
ResponEliminaL'he fet. Bonissim!!!!
ResponElimina