dissabte, 20 de desembre del 2014

Canelons de peix

L'últim Desafio en la cocina de l'any!! En aquesta ocasió la Mabel ens ha proposat uns canelons. La veritat és que aquí a Catalunya a moltes llars és un plat típic de Sant Esteva. Segons la tradició, amb les sobres del rostit del dia de Nadal, l'endemà es feien els canelons. S'ha convertit ja en una tradició i sembla que inclús els italians sembla ser que comencen a estar-ne gelosos. Bromes a part, jo he aprofitat per proposar-vos uns canelons de peix, per si us decidiu aquests dies a fer-ne i els voleu fer encara més festius.


Ingredients (4 persones):

3 cuetes de rap
3 lloms de lluç
200g de gambetes congelades
16 plaques de caneló
1 ceba grossa
1/2 litre de beixamel
Oli, sal
Formatge per gratinar (a gust)

Preparació:

Començarem el plat preparant el farcit de peix. Tallarem el peix (desespinat) a dauets i reservarem. Posem oli en una paella i quan estigui calent, afegirem la ceba pelada i ratllada. Deixarem que agafi color. Un cop la tinguem una mica rossa, afegirem el peix. Quan el peix tingui un color blanquinós, afegirem les gambes. Remenem i deixem coure tot junt fins que estigui al punt. Us recomano que no el coeu massa, ja que sinó el peix perd textura i propietats.


Salem i reservem. Mentrestant, aneu posant aigua a bullir amb sal i quan estigui calenta, afegiu-hi les plaques de canelons. Ara podem preparar una beixamel. Posem la barreja de peix al bol de la batedora


 i hi afegim dues cullerades de beixamel.




Ho triturem tot i deixem refredar una mica la farsa. Quan les plaques de canelons estiguin cuites, escorreu-les i passeu-les per aigua freda. Escorreu-les i poseu-les una sobre l'altre a una certa distància (aproximadament la meitat de la placa). Aquest és un mètode que vaig veure fer un dia a en Sergio Fernandez del programa Cocinamos contigo de Canal cocina. De ben segur que serà el mètode que utilitzaré a partir d'ara ja que estalvia molt de temps. La idea és posar les plaques de manera que quedi la meitat de la placa entre caneló i caneló. Amb una mànega pastissera plena del farcit, anirem omplint els canelons.


Anirem enroscant els canelons i ja els podreu posar a la plata que anirà al forn. Abans de situar-los a la plata, poseu una mica de beixamel al fons de la plata. Aneu disposant a sobre els canelons i quan estigueu, repartiu per sobre la resta de beixamel. Repartiu per sobre el formatge ratllat i introduïu-lo al forn amb el grill posat. Un cop gratinats, ja els podreu servir!!


Recordeu que trobareu més receptes de canelons a Desafio en la cocina.

4 comentaris: