divendres, 12 de febrer del 2016

Turbot al forn amb patates

El turbot (rom o rèmol), és un dels peixos que més m'agraden. La seva consistència gelatinosa, fa que quedi una carn gustosa i compacta com a mi m'agrada. És ideal pels nens o per la gent (com jo) que no són massa amigues d'anar traient espines..  Us el recomano, al forn no dur cap feina fer-lo i queda deliciós!!



Ingredients:

1 turbot
Patates
1 copa de vi blanc
1ceba de figueres
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Preparació:

Quan comprem el turbot, demanem que ens marquin els talls, ens serà molt més fàcil per servir, i ens assegurem que quedarà ben cuit per dins.
Pelem les patates, les tallem a rodelles i les fregim una mica tomba i tomba, per tal de que a l’hora que tinguem el peix cuit, les patates també. (Si el turbot és gros, trigarà més a coure i no caldrà fregir abans les patates, les podem posar en cru).

A la safata per coure el peix, posem primer les patates que tenim una mica fregides, a sobre el peix salpebrat i la ceba tallada a rodanxes, reguem amb un raig d’oli i el vi blanc.


Ho portem al forn que tindrem preescalfat a 200º C. Deixem coure durant uns vint minuts, de tant en tant anirem mullant el peix amb el suc que tenim a la safata.


Servirem el peix acompanyat de les patates.

4 comentaris:

  1. Es un peix deliciòs, amb aquesta textura tan particular. Sempre m'ha semblat un plat de diumenge espectacular!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Un clàssic fàcil i absolutament saborós i saludable!! Genial!
    Bon cap de setmana :)

    ResponElimina
  3. Un plat senzill però boníssim!! Un petó!

    ResponElimina