divendres, 20 de gener del 2017

Musclos en escabetx

Participo a:Dia 20. Proposta de Desafío en la Cocina. Aquest mes, facilet, la proposta era fer un escabetx. La idea de la Carolina del bloc Tomillo, laurel y otras cosas de comer, em va agradar des del principi. No he fet mai escabetx, quan m'ho vaig plantejar, vaig pensar que podia fer de verat o perdiu però al final m'he decantat a començar pel clàssic, uns musclos que a més a casa sempre en tenim en llauna. És fàcil i el gust és exquisit. Us animo a fer-los ja que la textura del musclo és molt més bona que en les llaunes.




Ingredients:

1Kg de musclos
100ml de vinagre de bona qualitat
100ml de vi blanc
150ml d'oli d'oliva
1fulla de llorer
1 branca de romaní
1 branca de farigola
Uns grans de pebre negre
1 culleradeta de pebre vermell
2 grans d'all

Preparació:

Primer de tot prepareu l'escabetx. Poseu en un cassó l'oli i la ceba. Deixeu-la coure uns 10 minuts fins que la ceba estigui transparent.





Afegiu-hi els alls tallats a làmines.

Deixeu coure fins que estiguin una mica daurats. Afegiu ara les espècies.







Remeneu i afegiu el vinagre i el vi. Quan comenci a bullir deixeu que bulli 10 minuts.






Mentre, netegeu els musclos i poseu-los en una olla. Poseu un dit d'aigua i obriu-los al vapor. Quan s'hagin obert, aparteu-los del foc. Reserveu una mica de líquid de la cocció. Traieu els musclos de les seves cloves. Reserveu.



Quan hagi bullit l'escabetx, afegiu els musclos i apagueu el foc. Deixeu els musclos dins l'escabetx. Podeu deixar fins a una setmana l'escabetx a la nevera. Quan hagueu de menjar els musclos us recomano que els traieu una estona abans de la nevera.



Podeu trobar més propostes d'escabetx dels altres participants al Desafio aquí





1 comentari: