Dia 20. Proposta de Desafío en la Cocina. Aquest mes, facilet, la proposta era fer un escabetx. La idea de la Carolina del bloc Tomillo, laurel y otras cosas de comer, em va agradar des del principi. No he fet mai escabetx, quan m'ho vaig plantejar, vaig pensar que podia fer de verat o perdiu però al final m'he decantat a començar pel clàssic, uns musclos que a més a casa sempre en tenim en llauna. És fàcil i el gust és exquisit. Us animo a fer-los ja que la textura del musclo és molt més bona que en les llaunes.
Ingredients:
1Kg de musclos100ml de vinagre de bona qualitat
100ml de vi blanc
150ml d'oli d'oliva
1fulla de llorer
1 branca de romaní
1 branca de farigola
Uns grans de pebre negre
1 culleradeta de pebre vermell
2 grans d'all
Preparació:
Primer de tot prepareu l'escabetx. Poseu en un cassó l'oli i la ceba. Deixeu-la coure uns 10 minuts fins que la ceba estigui transparent.Afegiu-hi els alls tallats a làmines.
Deixeu coure fins que estiguin una mica daurats. Afegiu ara les espècies.
Remeneu i afegiu el vinagre i el vi. Quan comenci a bullir deixeu que bulli 10 minuts.
Mentre, netegeu els musclos i poseu-los en una olla. Poseu un dit d'aigua i obriu-los al vapor. Quan s'hagin obert, aparteu-los del foc. Reserveu una mica de líquid de la cocció. Traieu els musclos de les seves cloves. Reserveu.
Quan hagi bullit l'escabetx, afegiu els musclos i apagueu el foc. Deixeu els musclos dins l'escabetx. Podeu deixar fins a una setmana l'escabetx a la nevera. Quan hagueu de menjar els musclos us recomano que els traieu una estona abans de la nevera.
Podeu trobar més propostes d'escabetx dels altres participants al Desafio aquí.
Podeu trobar més propostes d'escabetx dels altres participants al Desafio aquí.
Hemos coincidido en la receta jeje, y qué buenos que están.
ResponEliminaUn besazo